Gledališka skupina Kofetarji ob svojem jubileju navdušila z novo predstavo

Gledališka skupina Kofetarji praznuje desetletnico delovanja. To je zagotovo upravičen razlog, za praznovanje. Odločili so se za delovni jubilej, in nam v lendavski Gledališki in koncertni dvorani nocoj predstavili novo gledališko igro z naslovom: Smo, kar smo. S predstavo so na najlepši način obeležili jubilejno obletnico.

Ob premieri predstave režiserka zapiše naslednje:
‘Najprej je pogled. Opazovanje. Sledi učenje, spoznavanje, čez čas spoznanje. Nato življenje, sestavljanje. Pomiritev, spremljanje drugih. Spet opazovanje. Pripovedovanje. Sledijo spomini. Zapomniti si, čim več si zapomniti. Nekako tako bi lahko opisala življenje, skrivnostno pot, po kateri hodimo ljudje. Vse postojanke se vtisnejo v spomin in postanejo del nas.
Vse, kar se dogaja z nami, se zakodira v spomin, nas sestavlja. To smo mi, z vsem potrebnim in odvečnim, z dobrim in slabim, z veselim in žalostnim. Komedija Smo, kar smo, govori o šestih prijateljih, ki se snidejo po mnogih letih, v avli nekega hotela, na nekem promocijskem predavanju o nekem produktu. Nihče od “starih sabelj” ne ve, za kaj gre, še manj pa, zakaj so morali prinesti s seboj foto albume. A prav fotografije, na papir ujeti trenutki, skupna doživetja, jih popeljejo v preteklost.
Ob spominjanju veselo vzklikajo: “Že vem, kje je bilo to!”
“Se spomnite, ko smo …”
“Sem se že spomnila, kje smo bili!”
To je bilo le nekaj vzklikov, ki pričajo o sestavljanju spominov.
Kmalu spoznamo mikavno ponudbo, ki veliko obeta in zagotavlja srečno življenje za vse uporabnike ponujenega produkta, za kar pa je treba žrtvovati slabe spomine, posledice napačnih odločitev. Bo našim junakom uspelo upreti božanski skušnjavi? Kakšne bodo posledice? Kaj bo ostalo od njih? Kdo bi bili potlej? Komu bi se morali odpovedati? Bi se spomnili samih sebe? Bi se imeli raje? Je vredno?’

Nocojšnja predstava ‘Smo kar smo’, je bila poklon in zahvala vsem, ki so Kofetarje v desetih letih njihovega delovanja podpirali in jim pomagali, tako finančno kot moralno.
Še posebej pa so nadvse hvaležni cenjenim gledalcem, nepogrešljivim spremljevalcem in ocenjevalcem njihovega truda. Prav vi ste ob njihovih predstavah polnili dvorane in jih spodbujali z iskrenim ploskanjem.
Tudi tokrat je bila dvorana polna, občinstvo navdušeno, gledališka skupina pa v elementu. Želimo jim še veliko izvirnih, zabavnih in navdihujočih zgodb ter mnogo uspeha na njihovi ustvarjalni poti, kajti kot je rekel že Shakespeare, ‘ Ves svet je oder, in vsi možje in žene zgolj igralci.’

 

Društvo upokojencev Lendava Gledališka skupina Kofetarji
SMO, KAR SMO
Komedija
Režiserka: Eva Nađ Avtor besedila: Miha Štampah
Prizori so tudi iz dramskih besedil avtorjev: Olge Paušič in Jožeta Cara
Igrajo:
Natakarica:
Eva:
Jaka:
Jožica:
Mojca:
Ela:
Bine:
Tajnica, Marjetka: Nečakinja:
Franci:
Socialna delavka, kelnerica: Natalija Kos:
Zdenka Kostric Marija Varga Ivo Paušič Dragica Larnsak Marija Mira Unger Jerica Trojak Štefan Žerdin Anica Varga Eva Nad
Aleksander Marič Sonja Kotnjek Matilda Karba
Koordinatorka: Štefanija Feher Scena: Miha Štampah, Matilda Karba, Pal Franc
Ličenje: Sandra Feher Ton in luč: Nikolaj Bažika, Ludvik Gönc.

[Best_Wordpress_Gallery id=”601″ gal_title=”Kofetarji, 19.10.2018″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja