FRACKING: Pritisk Ascenta na Slovenijo se nadaljuje

Družba Ascent Resources iz Velike Britanije, ki bije svoj večletni boj pri pridobitvi dovoljenja za črpanje plina v Petišovcih, nadaljuje svoj pritisk na Slovenijo. Trenutno so v pričakovanju okoljevarstvenega dovoljenja za rafinerijo za prečiščevanje zemeljskega plina, njihov prvi mož Colin Hutchinson je zagrozil s sodnimi postopki, ki jih očitno britanska družba pripravlja. 

V teh dneh smo lahko v časniku Finance prebrali novico, da naj bi britanska družba Ascent Resources, ki na Petišovskem polju črpa in prodaja zemeljski plin, grozila s sodnimi postopki, na katere se v družbi že aktivno pripravljajo.
Podjetje Ascent Resources naj bi povračilo nastale škode zahtevalo na evropskem sodišču.
Okoljski minister Jure Leben je odredil notranji nadzor nad delom Arsa v tem in še enem postopku, povezanem s črpanjem plina na Petišovskem polju, ker se je želel prepričati, da so bili vsi postopki vodeni strokovno, nepristransko in zakonito, pa tudi, ali nad zaposlenimi ni bil izvajan neprimeren pritisk.

V Petišovcih naj bi se v globini skrivalo okrog 11,7 milijard kubičnih metrov plina. 

Direktor družbe Ascent Resources, Colin Hutchinson je v intervjuju za London South East rekel, da čeprav Slovenija ostaja visoko tvegana država za tuje vlagatelje, je kljub temu upal, da bo ARSO dovoljenji vendarle izdala in bodo lahko nadaljevali z intenzivnejšim črpanjem.

Intervju z direktorjem Ascenta v angleščini


V intervjuju je mogoče slišati tudi o domnevnih elektronskih pismih z grozečo vsebino, ki naj bi jih dobivali zaposleni na ARSO in za katere gospod Hutchinson trdi, da naj ne bi bilo mogoče ugotoviti, kdo naj bi jih poslal in s kakšnim namenom.

Zadevo z elektronskimi pismi z grozečo vsebino naj bi trenutno preiskovala slovenska policija.

V virih lahko najdete povezavo do intervjuja, ki si ga lahko ogledate.

O razvoju dogodkov vas bomo obveščali.
https://www.total-slovenia-news.com/business/2730-ascent-resources-ceo-company-may-sue-slovenian-government-over-fracking-permits-video-interview?fbclid=IwAR1vC-tWXL5OcMdKfWnKhVxa1QLDA7eXtfwPDNyIA2II5gjFu_QkD26iGJw

https://live.finance.si/8942782/Ascent-nadaljuje-pritisk-na-Slovenijo-glede-Petisovcev?src=pj_2018-12-21&utm_content=link_27&utm_medium=email&utm_campaign=poslovno_jutro&utm_source=pj_2018-12-21&f_tid=cfeb6a6ecc86c5b0967ff503ad214b3e&fbclid=IwAR14fsIpx1ATNrleBI7IyuCM8w8kqfmHDWrU-4PQi-MEhDaEmTlSGhS0oEU

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja