Fotografska razstava: Challenge-Power-Victory Biserke Sijarič

Na včerajšnji fotografski razstavi, ki nosi naslov Challenge-Power-Victory, smo si lahko ogledali dvajset črno belih fotografij Biserke Sijarič, fotografinje in članice lendavskega Foto-video kluba. Umetnica se po številnih samostojnih razstavah v Lendavi, Murski Soboti, Turnišču, Ljubljani in Celju s svojimi novimi deli ponovno vrača v Lendavo. Ponosni smo, da si lahko njene fotografije ogledamo v razstavni galeriji Foto-video kluba iz Lendave.

Fotografije, ki nam jih na današnji razstavi predstavlja Biserka Sijarič, so za avtorico pomenile precejšen odklon od njenih ustaljenih fotografskih poti. Verjamemo, da je tematika kako predstaviti nogometno igro, za avtorico predstavljala dovolj velik izziv. Sprejela ga je s strastjo in iz posnetega gradiva s poglobljenim delom, z znanjem in s pomočjo uporabe postprodukcijskih metod, izvlekla najboljše.
Njene fotografije ne prikazujejo le gole zunanjosti nogometne igre, ampak nam predstavijo tekmovalno valovanje življenja v njej. Ob uporabi klasičnih fotografskih tehnik, znanih in uveljavljenih zapovedih kadriranja in stremljenja za čim večjo ostrino posnetka, bi lahko Biserka kmalu zdrsnila na povprečno in le za kratek hip zanimivo raven dokumentiranja. A sama je hotela veliko več. Nogometno igro nam je prikazala drugače. Nogometnega igrišča in igre ni fotografirala kot del športnega spektakla, pač pa nam je pokazala življenje, ki je teklo ob njem. Igralcev ni ujela-zamrznila v mirujočem gibu, ampak je ujela moč življenja, ki v njih ždi.

Tako je ob gledanju razstavljenih fotografij mogoče živo začutiti napenjanje mišic in tetiv, zavohati vonj prepotenih teles in dobesedno slišati pospešeno dihanje igralcev ob športnem boju. Avtorica je pri svojem delu uspešno in estetsko upodobila nešteto drobnih a minljivih športno-tekmovalnih trenutkov, doda na koncu Igor Ternar.

Foto: FVK Lendava

 

[srizonfbalbum id=57]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja