Foto-video klub Lendava ima novega predsednika

V soboto, dne 15.2.2019, s pričetkom ob 18. uri se je v prostorih Foto-video kluba Lendava odvil redni letni občni zbor društva, ki se ga je udeležilo 14 članov društva.

Na zboru so člani društva pregledali poslovanje in opravljeno delo v preteklem letu in sicer:

2.3.2019 se je v klubskih prostorih FVKL odprla fotografska razstava »Pravljično Prekmurje« mladega lendavskega fotografa Nikole Nemeta.

19.3.2019 so se člani FVKL udeležili odprtja fotografske razstave članice Nataše Kos v galeriji mesta Ptuj. Z naslovom razstave »Variacije/Smernice« tam se je s svojimi deli predstavilo skupaj pet avtorjev.

4.4.2019 so se udeležili odprtja razstave »Challenge-Povver-Victory« Biserke Sijarič članice FVKL v galeriji Železarskega muzeja Teharje.

 3.5.2019 so izvedli fotografsko razstavo treh članov FVKL (Miran Dominko, Igor Ternar in Peter škrilec) v mestnem parku »Roža« v Lendavi.

31.5.2019 je bila organizirana v klubskih prostorih FVKL na Glavni ulici 52 otvoritev fotografske razstave Petra Sabola »Kreativna makro fotografija« v sklopu katere je bila tudi predstavitev istoimenske knjige. Avtorja knjige sta P. Sabol in Davor Žerjav, ki sta oba člana foto kluba Čakovec. Petar Sabol je priznan makro fotograf uvrščen med 50 najboljših na svetu ter največkrat nagrajen fotograf na Hrvaškem.

15.6.2019 je Foto-video klub Lendava v sodelovanju z Galerijo-Muzej Lendava organizirala mednarodno fotografsko razstavo »Črno-beli svet« Na razstavi so sodelovali člani foto klubov iz Čakovca, Nagykanizse, Zalaegerszega ter Lendave. Fotografije za razstavo je bilo potrebno izdelati v črno-beli tehniki, vsak avtor je lahko kandidiral z do tremi fotografijami. Fotografije za to razstavo je prispevalo 50 avtorjev iz treh sosednjih držav Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Od skupno 145 je prispelo je bilo razstavljeno 40 del, ki so bile razstavljene v galeriji lendavskega gradu.

Devetega julija je klub s sodelovanjem Madžarske narodnostne skupnosti občine Lendava v klubskih prostorih gostil učence osnovnih šol, ki so se udeležili poletnega tabora v našem mestu. Otroci so poleg ogleda razstave Petra Sabola tudi fotografirali in se seznanili z osnovami fotografiranja.

30.11.2019 smo odpri fotografsko razstavo našega člana Igorja Ternara z naslovom »Videti nevidno« v prostorih Expana v Murski Soboti.

5.12.2019 se je v klubskih prostorih v sodelovanju z »Varno hišo Pomurja«, organizirali dogodek ob mednarodnem dnevu nasilja v družini (24.11.). Dogodek, ki je vključeval tudi fotografsko razstavo člana FVKL Bojana Sobočan z naslovom »Zlomljena« ter umetniško inštalacijo »Labirint nasilja« je doživel izjemno zanimanje širšega kroga javnosti. Smatramo, da je opozarjanje na družbene probleme skozi objektiv fotoaparata tudi posebno doživetje tako za avtorja kot sodelujočo publiko.

10.12.2019 so v sklopu projekta »Lendava na TV ekranu« namestili TV sprejemnik v izložbi klubskih prostorov na Glavni ulici v Lendavi. Nakup TV sprejemnika je bil omogočen s sredstvi Zavoda za kulturo Madžarske narodnosti.

Člani kluba redno sodelujejo na Foto-natečaju Občine Turnišče kakor tudi na natečaju Krajinskega Parka Goričko.

Člani redno spremljajo mednarodne foto-natečaje in na njih tudi aktivno sodelujejo.

V preteklem leta so sodelovali z različnimi društvi (Galerija-muzej Lendava, KD Lendava, ZKD, JSKD), občino Lendava kakor tudi z ustanovami Madžarske narodnostne skupnosti.

Predstavljeno poročilo vklučno z finančnim in opravljenim delom v preteklem letu so člani tudi potrdili.

Potekale so tudi volitve za predsednika, podpredsednika, tajnika in upravni odbor in nadzorni odbor. Pred tem se je razrešilo staro vodstvo.

Kristijan Jesenovič je za novega predsednika kluba predlagal Boruta Graja, ki je bil nato z večino glasov prisotnih tudi izbran, Vlado Sofonievski je bil izbran za podpredsednika. Tajnik je postal Bojan Sobočan. V upravni odbor sta bila izvoljena Kristijan Jesenovič in Sandi Baumgartner. V nadzorni odbor so bili izvoljeni Igor Ternar, Miran Dominko in Peter Škrilec.

Po dogovoru se bosta upravni odbor in vodstvo kluba sestala v roku nekaj tednov in predstavila načrte dela za tekoče leto. Sledila je zahvala dosedanjemu predsedniku kluba Ladislavu Sobočanu za uspešno vodenje kluba. Kot je v navadi na občnih zborih je sledila pogostitev ob spontanih pogovorih o fotografiranju in še marsičem.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1192″ gal_title=”Občni zbor FVK 2020″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja