FOTO: Na premočeni Kajzerici zmaga Čentibe nad Kobiljem

Ta vikend so se pričele tekme medobčinske nogometne lige. Ker vreme tudi tokrat ni bilo sojeno lendavskemu nogometu, se je marsikatera tekma morala ponovno preložiti. Težavam nista ušla niti drugoligaš Nafta 1903, niti Hotiza.

Se pa je kljub deževnemu vremenu odigralo srečanje med HTS Čentibo in NK Kobilje, kjer so se zmage v spomladanskem delu veselili domači. Z zadetkom Keréka v 30. minuti so se približali Olimpiji Dolga vas, ki ima trenutno le še 2 točki prednosti pred Čentibo. Poročilo tekme še čakamo.

12. krog 1. MNL
HTS Čentiba- ŠD Kobilje

1:0 Kerék 30. minuta

Začetna enajsterica HTS Čentibe: Lebar, Časar, Bogar, Molnar, Berki, Varga, Kocet, Kerék, Fordan, Herceg, Hozjan

Rezervni igralci: Režonja, Pal, Šušković, Nehéz, Karić, Lazar

Trener: Stanko Preradović

Tekma na razmočenem igrišču v Čentibi se je pričela s silovitim naletom domačim. Ti so v prvih minutah zapravili nekaj lepih polpriložnosti. Prva prava priložnost domačih se je pripetila v 20. minuti, ko je Žan Hozjan preigral vratarja in podal Patriku Bogarju, ta pa je z desetih metrov zgrešil prazen gol in zadel okvir gola.

Pritisk domačih se je stopnjeval in ta je obradil sadove v 30. minuti, ko je po strelu Evgena Lazarja in odbiti žogi vratarja Roberta Bukovca žogo v mrežo gostujočih zabil domači kapetan Peter Kerék. Nato se je igra domačih nekoliko zaustavila. Do polčasa le redki gledalci niso videli nobene priložnosti več.

 

Po prihodu iz slačilnic se je do prve prave situacije na igrišču čakalo do 62. minute, ko je rdeči karton za nespameten prekršek dobil Mihael Fordan. NK Kobilje je s tem dobilo zalet in pričelo stopnjevati pritisk na domača vrata, vendar so tudi sami ostali brez igralca. Poškodoval se je igralec, ker pa niso imeli nobenega rezervnega igralca, so bili primorani tekmi končati z desetimi igralci. Edino pravo priložnost so si pripravili v zadnjih minutah srečanja, vendar je domači vratar strel po sredini vrat brez večjih težav ubranil. V drugem polčasu so tudi domači igralci imeli nekaj polpriložnosti, vendar se je tekma končala s končnih 1:0. Ekipa HTS Čentibe je tako na lestvici prehitela Nk Kobilje in se približala ekipi Dolga Vas.

Prav v naslednjem krogu bo derbi Čentibe proti Dolgi vasi.

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija.

Veselje po tekmi

Avtor fotografij: Laci Varga

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja