Festival Petroleum BEAT tudi letos

Tudi letos se bo odvijala zagotovo največja prireditev v Pomurju. Petroleum Beat je moto-rock festival, ki se je organiziral že lani. 

Zato smo jih o povprašali o festivalu.

Lani smo prvič slišali za festival Petroleum, na katerem so nastopila znana imena, kot so legende Exploited iz Škotske in domači popularni izvajalci kot denimo Pankrti ali Laibach. Kaj je bil razlog za takšen velik in tudi korajžen projekt?

Za ta velik in korajžen projekt smo se odločili zato, ker smo že pred 20 leti, sicer takrat pod imenom Ruzvajsfest 1, organizirali podobno prireditev, samo takrat še v murskosoboškem gradu, festival je bil zelo uspešen in se ga mnogi še sedaj spominjajo. Že takrat smo povabili zelo veliko ime na festival in sicer še zdaj aktivne legende GBH iz Birminghama(UK). Samo smo zaradi pomanjkanja v glavnem časa to zamrznili, ampak želja je bila vedno prisotna. Lani pa smo to željo, spremenili v izvedbo in uporabili vse svoje organizacijske sposobnosti in organizirali Petroleum Beat festival, ki je res velik  za te kraje. Ideja za ime festivala Petroelum je prišla zato, ker so naši kraji znani po nafti in je lokacija tudi nekako povezana s tem imenom. Beat pa kot ritmi, ki so udarni, glasni,… na festivalu. Smo pa že s prvim festivalom nakazali smernice festivala in ponovno obudili duh glasbenega festivala v Pomurju, ki je nekoč že bil priston  kot Bikers weekend, Adijo poletje, Te Mikka, Pomurje poje, Open smile jam festival, Flatuss festival,… Tradiconalna delujoča sta še, Breka fest in Tepih na paleti, ki sta tudi uspešno organizirana.

Kako bi ocenili »krst« Petroleuma lani?

Bil je pravi „krst“, na katerega smo v glavnem računali. Trudili pa se bomo, da bodo tudi v prihodnje naslednji Petroleumi še boljši, prijaznejši in največji festival v okolici v tej glasbeni smeri.

Letos ste povabili veliko skupin, med njimi zagotovo najbolj izstopa Elvis Jackson, ki je poznana med širšo publiko. Čemu posvečate letos največ pozornosti?

Imamo dva velika imena Total Chaos iz ZDA(Los Angeles) in domače prekaljene glasbenike Elvis Jackson, tudi ostali bendi so jagodni izbor, mogoče malo manj znani, a zelo dobri kot so Debeli precjednik, Deafness by noise, Odpisani, Don Gatto, Radiostorm, Deadends in vsi ostali nastopajoči, prepričajte se sami na naši FB strani kjer objavljamo in predstavljamo vse nastopajoče. 

Letos imamo prvič tudi Petroelum Beat warm-up party v dvorani Gustav(MB), nekjer mesec dni pred festivalom točno 27.04.2018 z legendami iz škotske The Exploited, ki se letos vračajo k nam z Wattie-jem. Nastopili bodo še idilični pomurski HC/punkerji Odpisani in hrvaški punkerji Baketrije iz Čakovca.

Največ pozornosti posvečamo alternativni glasbeni sceni, predvsem punk-rock-u in vse izpeljanke iz te zvrsti, radi bi dosegli, da bi bil ta glasbeni žanr bolj ofenziven, in dajemo možnost in priložnost glasbenikom, skupinam, ki igrajo avtorske komade v tej smeri. Radi bi tudi pokazali občinstvu, da se prepriča, da obstaja tudi dobra, drugačna glasba od tiste, ki jo predvajajata komercialna TV in radijo.

Vsekakor gre za največji festival v okolici, sploh na tem področju. Traja od 25.5.-26.5. torej več dni. Kako bo poskrbljeno za goste iz drugih krajev, ki bi tu prenočili s šotorji?

Lani je bil največji festival in po časopisu Vestnik 3.najboljši dogodek v Pomurju. Seveda bo na voljo tudi brezplačni kamping, pokritih površin pa bo na voljo za kar več kot 1.000 obiskovalcev, poskrbljeno bo tudi za tekočo vodo, WC-je..

Vabljeni ste vsi, da obudite svoj uporniški duh in se nam pridružite ter tisti konec tedna preklopite na valove Petroleum Beat-a.

Bodite tam ni opravičil!

Organizator Jože Pal in ekipa Petroleum Beat

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja