Ferenc Horváth in Gabriela Sobočan kandidata za poslanca madžarske narodne skupnosti na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah

Poslanec madžarske narodne skupnosti, Laszlo Göncz, na tokratnik parlamentarnih volitvah ne bo kandidiral. Sta pa kandidaturo za mesto madžarske narodne skupnosti,  v državnem zboru v zakonitem roku vložila, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath in Gabriela Sobočan, zaposlena v DZ RS, kot vodja poslanske pisarne madžarske narodnosti v Lendavi.

Manjšinskega poslanca izvolijo pripadniki avtohtonih narodnih skupnosti. Med pripadniki italijanske manjšine je bilo po podatkih ministrstva za notranje zadeve na dan razpisa tokratnih volitev, 14. aprila, 2610 volilnih upravičencev, med pripadniki madžarske skupnosti pa 5820.

Za volitve predstavnikov narodnih manjšin v državnem zboru so oblikovane posebne volilne enote, kandidati pa za nastop na volitvah potrebujejo podpise najmanj 30 volivcev, pripadnikov posamezne narodne skupnosti.

Ferenc Horváth

Gabriela Sobočan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja