Evropski teden športa v Lendavi

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

V sklopu projekta Lendava zdravo mesto, ki ga financira Občina Lendava, v tem tednu potekajo strnjene aktivnosti za vse generacije.

V ponedeljek smo razgibali  babice in dedke, katere so pripeljali otroci. Gibalne urice se je udeležilo okrog 20 otrok, babic, dedkov in strašev.

V torek smo igrali odbojko in se družili na svežem zraku. Prišle so predvsem družine z otroki. Starši smo igrali odbojko, otroci, so igrali nogomet, tekli, plezali, skakali. Pridružili so se tudi pri igranju odbojke. Izkoristili smo sveži zrak, gibanje in druženje, kar je bil naš namen.

V sredo dopoldan je bil na stadionu na obisku Vrtec Lendava. Predstavili smo Evropski teden športa, pomen gibanja in spoznali kaj je to stadion in zakaj se uporablja. Skupaj smo se razgibali in lepo imeli.

Z aktivnostmi nadaljujemo še popoldan in v četrtek.

VIR: MiTja&TiNa, Tjaša Hovat s.p.

[srizonfbalbum id=10]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja