Evrogol odločil v Radomljah

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je v Radomljah dobila (prvo) tekmo leta. Po fanatičnem boju varovank trenerke Nuše Ladinek je padla vodilna ekipa SŽNL, zmaga je odšla v Pomurje. Pomurke s tremi točkami ostajajo v igri za naslov državnih prvakinj.

Evrogol za zmago je v 12. minuti zabila Anja Prša, ki je s strelom z več kot 35 metrov presenetila radomeljsko vratarko Pio Božič. Žoga je preletela čuvajko domače mreže in končala pod prečnikom, kapetanka Pomurja pa se je s soigralkami veselila vodstva. Rumeno-modre so sicer že pred golom ostale brez Špele Kolbl. Najboljša strelka državnega prvenstva je že pred golom prejela udarec v glavo in zaradi otekline nad očesom ni bila zmožna nadaljevati dvoboja.

Gostujoča ekipa je zadetek prednosti zadržala vse do zadnjega sodniškega žvižga, si pripravile še nekaj ugodnih situacij za zadetek, z nekaj posredovanji pa se je ob pomoči soigralk izkazala znova odlična Zala Meršnik. Domačinke so v drugem polčasu veliko stavile v napad, a si ob čvrsti obrambi Pomurja, ki sta ji poveljevali Špela Rozmarič in Kaja Korošec, niso uspele resneje ogroziti gostujočih vrat.

»Zavedale smo se kakšna tekma naš čaka in da bo potrebno garati 90 minut in sodnikov podaljšek. Začele smo odločno in igrale našo igro, po našem vodstvu pa smo pričele igrati panično in brez prave ideje. Mislim, da je razlog za to poškodba Špele in da smo že takoj na začetku tekme ostale brez ene ključnih igralk. Kljub temu se nismo dale! Borile smo se vsako sekundo tekme in dihale kot eno, kar se nam je na koncu obrestovalo. Ponosna sem na vsako igralko posebej in na ekipo kot celoto, ker smo pokazale kako se bori za barve kluba in dokazale, da zmoremo,« je po pomembni zmagi dejala kapetanka in strelka odločilnega zadetka Anja Prša.
Nova tekma leta Pomurke čaka že prihodnjo nedeljo, ko bo rumeno-modra četa gostovala pri zdaj vodilni Olimpiji.

Vir in z dovoljenjem:  Peter Dominko, odnosi z javnostmi ŽNK Pomurje.

Ogled tekme:

https://youtu.be/6mElkPmYf2s

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja