Etno – Beat skupina Aurevoir zažigala na letni terasi Centra Banffy

V soboto zvečer smo bili priča še enemu dogodku v nizu poletnih koncertov “Bánffy Nights”, odlični glasbeni predstavi na dvorišču Centra Bánffy v Lendavi, kjer je pred publiko željnih koncertov nastopila glasbena skupina Aurevoir iz sosednje Madžarske.

Aurevoir so etno-beat skupina mladih iz Zsámbéka. Marca leta 2015 so ustanovili šestčlanski ansambel. Po nekaj spremembah zasedbo trenutno sestavlja osem glasbenikov. Že od začetka so si prizadevali, da svoje glasbe ne bi omejevali z žanrskimi okviri. Etno-beat kot žanrsko poimenovanje kaže na to, da sta narodnozabavna glasba Karpatske kotline in anglosaksonski folklorni utrip, ki njihovim pesmim daje značilen utrip, najbolj vplivala na njihovo ustvarjalnost, saj so bili njihovi glavni vzorniki ugledni predstavniki gibanja plesne hiše in beatskega gibanja. Raznolikost je konceptualno zelo prisotna v njihovi glasbi, prav tako kot motivi madžarske, ciganske, irske in južnoslovanske ljudske glasbe ter beatov 60-ih let prejšnjega stoletja. Svojevrsten vpliv na njihovo glasbo imajo tudi francoske kavarne, kjer odmevajo šansoni, medtem ko baročna glasba in glasba iz obdobja renesanse služijo kot osnova za njihove pesmi.
Ime zasedbe (“se vidimo spet!”) nam daje vedeti, da pri glasbi ne moremo več zaznati posebnih, ostro ločljivih slogov. Popularna glasba je vedno bolj rezultat mešanice raznovrstnih slogov. Aurevoir se poslovi od stare dobe in se hkrati odpre novi, h kateri se vrnejo že oblikovani glasbeni slogi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1261″ gal_title=”Aurevoir”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja