EPK: Odstop predsednika programskega sveta

 V letu 2106 je občinski svet sklenil, da Občina Lendava pristopi k aktivnostim za pripravo kandidature Evropska prestolnica kulture 2025. Občinski svet je ob tem potrdil tudi operativni program aktivnosti in korake za pripravo kandidature EPK do leta 2019, ko bodo odprli poziv za kandidaturo. V nekaj tednih sledi poziv za oddajo dokumentacije, ki jo je potrebno oddati še v letošnjem letu. Toda tu se lahko zaplete, saj je odstopil ključni človek, ki je ta projekt vodil.

Predsednik programskega sveta nepreklicno odstopil

Aleš Šteger je na občino poslal dopis v katerem nepreklicno odstopa s svojega položaja, spodaj preberite njegovo izjavo.

Razlogi za odstop so izključno osebne narave. Še naprej sem na voljo, da z nasveti, informacijami ali kakorkoli drugače pomagam mojemu nasledniku. Obenem iz izkušenj vem, da ima kandidatura za EPK smisel le ob popolni podpori lokalnih političnih oblasti in širše lokalne skupnosti. Lokalna oblast je prva, ki mora v kandidaturi prepoznati svoj interes in smisel. Menim, da je prav, da se v novih političnih konstelacijah na novo premisli nadaljnja usoda in pot kandidature Lendave za EPK in da imate odločevalci pri vaših nadaljnjih korakih kar se da proste roke,” je med drugim zapisal Šteger, pri čemer bi iz njegova zapisa lahko predvidevali, da naklonjenost projektu ni takšna, kot je bila pod vodstvom prejšnjega župana.

Po informacijah naj bi ekipo, ki je delala pri aktivnostih za pripravo kandidature zapustil tudi Mitja Čander, eden ključnih ljudi in svetovalec pri projektu

Ali to pomeni, da je kandidatura za Evropsko prestolnico kulture ogrožena? Imamo v Lendavi ljudi, ki so sposobni zapolniti mesti, ki ostajata prazni?

Je nova občinska oblast sploh naklonjena projektu EPK? Sodeč po predvolilnih debatah je odgovor bolj ne, kot da. Da je Lendava sposobna izvesti tak projekt smo se lahko prepričali lansko poletje, med drugim tudi z odlično izvedbo projekta Poleti v Lendavo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja