Élő szakácskönyv Zsitkócon

2018. június 24-én tartotta meg a Zsitkóci Gyöngyvirág Kulturális Egyesület, immár negyedik alkalommal megrendezett Élő szakácskönyv című rendezvényét!
Eljöttek a hetési falvak, két magyarországi település és a muravidéki önkormányzatok csapatai, hogy a “Hetés népi táplálkozása” című könyvet élővé tegyék. A csapatok ebből a könyvben megtalálható receptek alapján főztek…hogy meg lehessen kóstolni…miután tele ettük magunkat,, jutott idő beszélgetésre és táncra is. Közel hatszázan vettek részt az eseményen…Az idei az első év, hogy eső nélkül sikerült lebonyolítani a rendezvényt, köszönjük, aki intézte.
Rengeteg fotó készült, ez egy kis ízelítő a hangulatból, az ételekből…a hetésiek, muravidékiek, göcsejiek vendégszeretetéről…
Főztek: Bödeháza, Gáborjánháza, Hídvég – Mostje – Bánuta, Kehidakustány, Radamos Kámaháza – Tivadar Eva – a könyv egyik szerzője, Göntérháza – Genterovci, Szijártóháza, Tófej, MSNS Obcine Dobrovnik – Dobronak Községi MÖNK, MSNS Obcine Moravske Toplice – Moravske Toplice Községi MÖNK, MSNS Obcine Lendava – Lendva Községi MÖNK.

Szöveg: Mesés Hetés

Foto: lendavaonet

[Best_Wordpress_Gallery id=”317″ gal_title=”žitkovci živa kuhinja”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja