EKSPLOZIVNI LISICODLAKI ZAKLJUČILI FESTIVAL VINARIUM

Werefox.

Ime so si nadeli po nadnaravnemu bitju z imenom A Hu-Li oz. werefox (v angleškem prevodu), osrednjemu liku iz knjige Sveta knjiga volkodlakov ruskega pisatelja Viktorja Pelevina.

Werefox so se v kratkem času svojega delovanja hitro zavihteli na sam vrh sodobnega slovenskega rocka, kar pa ne čudi, saj gre za izkušene glasbenike, zastavonoše alternativnega rocka, ki so v zadnjih dveh desetletjih bistveno krojili njegovo podobo. Kvartet iz Prekmurja je sestavljen iz bivših članov odmevnih zasedb Psycho-Path, Manul in Sphericube, ki so orale ledino punk rocka, hrupnega rocka in indie rocka v slovenski glasbeni krajini in s svojim kitarskim hrupom prodrli v tujino. To se odraža tudi v sodelovanju s Scottom McCloudom, prvim grlom kultne zasedbe Girls Against Boys, ki je sodeloval na udarnem prvencu zasedbe naslovljenem ‘I Am Memory’. Na njem so Werefox ustvarili ‘agregat čustvenih stanj’, izjemno zmes drvečega rock’n’rolla, ki se smuka po desert rocku, vpada v hrupne kitarske vrtince in ponikne v skrajno lirično senzibilnost. Werefox so bend, ki se napaja v v raznolikih venah rocka, da bi iz njega izžel svežino in jo serviral na seksi ubijalski način.

Rock mašinerija Werefox,  odgovarja na ponavljajoče se vprašanje iz znanstvene fantastike – ali lahko stroji razvijejo čustva? Odgovor je nedvomno “da”.Nastop se je se začel udarno, a presenetil z vsako nadaljno skladbo, ki nas je popeljal v nek drugi svet. Bogati aranžmaji, dinamika in glasbena raznolikost je povezal vzporednice s prvaki kitarske glasbe kot so Queens of the Stone Age, The Dead Weather in Bosnian Rainbows. “Das Lied der Maschinen” z natančno premišljenim zaporedjem skladb je v poslušalca nenehno pošiljal različne čustvene impulse. Umazani sonični kitarski rifi koketirajo s himnično spevnostjo in popeljejo skorajda pop melodije na razburkano popotovanje v zarjavelem pobesnelem stroju po prostrani stoner puščavi. Do konca nastopa ta stroj avtodestruktivno zapelje naravnost v prepad in sklene zgodbo o prebujanju strojev iz dolgega sna.

Škoda je samo, da Werefox  ni dobil kakšen boljši termin za svoj nastop. Poletja je namreč konec in trgatve so marsikateremu obiskovalcu preprečile udeležbo tega izjemnega hard koncerta.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”551″ gal_title=”werefox”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja