Eko Park več ne odvaža odpadkov, ki niso v vrečah z njihovim logotipom

Včeraj smo na našo elektronsko pošto prejeli nekaj obvestil občanov Dolge Vasi in Dolgovaših Goric, da podjetje Eko-Park, ki v naši občini opravlja gospodarsko javno službo z ravnanjem in odvozom odpadov v omenjenih naseljih, dne 18. februarja ni odpeljajo mešane embalaže. Vsi tisti, ki so pred svoje domove odložili mešano embalažo v kakšno drugo vrečo, so z ogorčenjem ugotavljali, da je ista ostala pred hišo s pripetim papirnim obvestilom .

V obvestilu podjetje Eko-Park med drugim uporabnikom sporoča, da odslej ne bo prevzemala odpadkov, ki niso odložena v za to namenjene, oziroma predpisane namenske – tipizirane vreče z logotipom Eko Parka. 

Iz prebranega obvestila se lahko ugotovi, da je omenjen ukrep skladen z odlokom in tehničnim pravilnikom o zbiranju in prevozu odpadkov na območju občine Lendava (Ur list RS60/13), toda po mnjenju ogorčenih občanov bi lahko podjetje Eko-Park svoje uporabnike o neprevzemu omenjenih odpadkov obvestilo pisno še preden so se odločili za ukrep, ki je presenetil marsikoga.
 

Povzročitelji odpadkov so dolžni zbirati in odlagati odpadke v namenske predpisane posode oziroma v namenske-tipizirane vreče z logotipom izvajalca (mešana embalaža)
Odpadkov, ki niso odloženi v namenskih posodah oziroma vrečah, izvajalec javne službe več ne bo prevzel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja