Dvojna zmaga kadetinj Odbojkarskega klub Lendava

Lendavske kadetinje so si z dvema zmagama na včerajšnjem turnirju v Puconcih odprla vrata za vstop v »A« ligo v drugem delu državnega prvenstva v odbojki.

Na drugem kvalifikacijskem turnirju so z dvema zmagama trenutno na prvem mestu lestvice (ŽOK Sobota ima en turnir manj). Na prvi tekmi so igralke Muranie Lendava premagale kadetinje ŽOK Ljutomer z rezultatom 25:16 v prvem in 25:10 v drugem nizu. Na drugi tekmi so se pomerile z ekipo Roto-Kema Puconci in na začetku hitro povedle, a na koncu morale predati prvi niz z rezultatom 22:25, v drugem nizu nasprotnicam niso dovolile preobrata in zaključile s 25:16. Tudi v tretjem nizu so igrale suvereno in s 15:11 zaključile turnir ter slavile dvojno zmago. Domov so odnesle štiri točke, kar jim trenutno zagotavlja prvo mesto na lestvici v skupini.

Trener Spasoje Todorović je po včerajšnji tekmi povedal: »Danes smo odigrali enega najboljših turnirjev in kot trener bi si želel, da tako igro prikažemo tudi v prihodnosti, saj smo igrali tehnično dobro, timsko, odgovorno, srčno in z veliko željo po športnem uspehu. Želel bi se zahvaliti vsem, ki so pripomogli, da je bil ta turnir nekaj posebnega, predvsem igralkam in našim navijačem.«

Prihodnjo soboto bodo prvič v tej sezoni na parket stopile tudi članice, ki bodo prvo tekmo odigrale v gosteh proti ekipi Korvolley Kostmann v  Slovenj Gradcu . V nedeljo pa se bodo v Murski Soboti, na svojem prvem turnirju v sezoni, pomerile še starejše deklice Odbojkarskega kluba Lendava.

 

FOTO in TEKST: Sven Sarjaš

[srizonfbalbum id=33]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja