Druga modna revija v Gornjem Lakošu

Kulturno umetiško društvo Arany János iz Gornjega Lakoša, je v soboto organiziralo drugo, modno revijo. Po lanskem uspehu in po uspešni modni reviji na letnem odru lendavske gledališke dvorane so se v okviru prireditve Etno večeri odločili, da si bodo zadali še več ciljev in jih tudi uresničili. Tako so majice izvezli s posebnim vzorcem oz. pisavo, z madžarskimi runami, ki izhajajo iz Transilvanije.

Pet deklet in 2 fanta, ki sta se letos priključila skupini mladih, so se sprehodili v majicah, na katerih so se znašle besede kot je Lakoš, Lendava, življenje, prihodnost, nasmeh … Posebnost v modni reviji, poleg »malih črnih oblek«, ki so bile posebne zaradi izvezenih pasov, so bile večerne obleke različnih barv in slogov, ki so bile izvezene v različnih barvah in tehnikah vezenja. Na koncu je sledilo še presenečenje. Predsednica društva je na koncu modne revije polni dvorani predstavila še 1. poročno obleko Prekmurja, ki je bila izvezena s tradicionalno hetiško vezenino. Na obleki je zelo pomemben vzorec, ki je edinstven, saj ga ni najti v nobeni drugi pokrajini. To je t.i. drevo življenja, ki ga pri nas imenujemo tudi družinsko drevo.

Po aplavzu so se zahvalili vsem institucijam in posameznikom, ki so pripomogli k prireditvi. Ekipa, ki je sodelovala pri prireditvi: Rozina Nemec – strokovna oseba, frizerka – Kornelija Herman, vezilje: Irena Kepe, Katarina Krajčič, Katarina Žilavec, Mária Gönc, Valerija Režonja, Marija Simonka, Klara Krznar, Gizela Požgaj, Ela Kančal, Valerija Varga, Marika Varga, Anica Kulčar. Idejna zasnova in organizacija prireditve – Klara Koša, fotografinja – Vanesa Herman.

Besedilo: Klara Koša

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1112″ gal_title=”Modna revija Lakoš 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja