Dolina- Otvoritev dvorišča” SONČNI SIJ”

Danes popoldan je predsednik Krajevne skupnosti Dolina Dr. Mihael Kasaš na dvorišču nekdanje šole in vrtca s kratko svečanostjo in kulturnem nastopu domačih ljudskih pevcev namenu predal otroško igrišče, ki so ga poimenovali Sončni sij.

Dr. Kasaš zbranim pove naslednje:

Začelo se je že takoj po nastopu našega mandata v KS to je pred približno dvemi leti, ki je končno nasledilo predhodno obdobje enoletnemu brezvladju.
Po odločitvi za ureditev zunanjosti kakor tudi notranjosti tega poslopja se je začelo dopisovanje med občino in nami. Po letu in pol smo dobili upravljalsko pogodbo in delo se je lahko to pomlad končno začelo.
Material za izdelavo razstavljeni elementov, ki imajo obenem uporabno vrednost igral, smo pridobili iz več kot 200 let starega hrasta ki ga je podrla nevihta že lansko jesen.
Delo je bilo opravljeno na prostovoljski osnovi, nekaj je bilo tudi zunanjih strojnih uslug. Projekt se je financiral iz lastnih sredstev KSa ki ga dobimo iz občine za delovanje.
Na tej točki bi se rad iskreno in iz srca zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi projekta. Resnično vsem, tudi tistim ki mislite da ste le malo pomagali ali nič vendar že sama ustna podpora je meni osebno pomenila veliko! Hvala.
Hvala Mojstru Csaszar Pistaju, brez katerega se to dvorišče ne bi moglo urediti na ta način kot ga sedaj vidite. Posebna zahvala gre tudi mojemu sosedu in kumeku Jožefu Totu, ki je prav tako prispeval veliko.
Na zadnje, bi izkoristil priložnost in tudi uradno in javno najavil mojo kandidaturo na prihajajočih jesenskih lokalnih volitvah.

Dolina s tem in dosedanjim delom postaja pri organizaciji kulturnega in družabnega življenja ter v razvoju kakovosti življenja na podeželju, vodilna krajevna skupnost v naši občini.

[Best_Wordpress_Gallery id=”473″ gal_title=”Otroško igrišče Dolina”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja