Dolina: Martinov pohod od kleti do kleti

Praznik vina praznujejo v Dolini na poseben način – s tradicionalnim Martinovim pohodom po Dolinskih gričih ter s kulturnim programom, degustacijo, krstom mošta, seveda pa ni manjkalo domačih kulinaričnih dobrot in veliko dobre volje.

Predsednica Turističnega društva Dolina, Monika Bači- Kleiderman nam ob tej prložnosti pove naslednje:

Martinov pohod od kleti do kleti je Turistično društvo Dolina organiziralo že 8. leto zapored. Namen pohoda je promocija Doline in lokalnih vinogradnikov ter ohranjanje tradicije ob Martinovem. S tem namenom TD Dolina vsako leto k sodelovanju povabi 5-7 lokalnih vinogradnikov, ki jih pohodniki obiščejo med pohodom. Start pohoda je vsako leto pri vaškem domu v Dolini, kjer udeleženci ob plačilu štartnine dobijo degustacijski kozarec z trakom okrog vratu, ki jim omogoča pokušino mladih vin pri vinskih kleteh.
Vinogradniki skupaj z gospodinjami pripravijo domače dobrote, tako prireditev promovira tudi tradicionalno lokalno kulinariko.
Letos se je Martinovega pohoda udeležilo okrog 100 pohodnikov, ob koncu dogodka pa se je zbralo v vaškem domu nekje 160 udeležencev dogodka.
Tam je nastopilo Folklorno društvo Prekmurje Lendava, Društvo vinogradnikov Čentiba pa je poskrbelo za krst mošta. Prireditev so s svojim obiskom počastili tudi Vitezi vin in predsednik Pomurske turistične zveze.
Zahvala za uspešno izvedeno prireditev gre lokalnim vinogradnikom in aktivnim članom turističnega društva, saj brez njihove pomoči prireditve ne bi mogli izpeljati na takšnem nivoju kot je bila včeraj.

 

[srizonfbalbum id=58]

[Best_Wordpress_Gallery id=”613″ gal_title=”Dolina: Martinov pohod od kleti do kleti”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja