Dobrodelni pohod po Lendavskih goricah

Dobrodelni pohod po Lendavskih goricah 27.9.2020

Skozi projekt Lendava zdravo mesto se je formirala lepa skupina žensk, mamic in deklet, ki pridno vadi in trenira skozi celo leto. Postale so ekipa, ki skupaj lahko gore premika. Pod imenom Gibko Katarince so se tako na hitro organizirale in izvedle dobrodelni pohod čez Lendavske gorice v okviru evropskega projekta RACE FOR THE CURE 2020. Zavedajo se, da je gibanje temelj zdravja in dobrega počutja, če dodamo še prijateljske vezi je to nekaj neprecenljivega.

Z vračanjem k naravi in aktivnim športnim načinom življenja želijo skupaj promovirati, da je skrb za zdravje najboljša preventiva in hkrati ozavestiti ljudi, da skupaj podprejo vse tiste, ki se morajo v življenju spopasti s takšno zahrbtno boleznijo, kot je rak in jim stojijo ob strani. Niso pozabili niti na naše najmlajše junake, september je namreč mesec ozaveščanja o otroškem raku, zato bodo del zbranih sredstev namenili tudi Junakom tretjega nadstropja. Odziv in udeležba sta bila več kot odlična, zato si upajo napovedati, da bo v prihodnjih letih, ko bodo razmere to dopuščale in ukrepi odpravili, zagotovo organizirale tak dogodek tudi na višji ravni, da se jim bo lahko pridružilo še več ljudi.

Race for the Cure® je največji evropski športni dogodek za osveščanje o zdravju žensk. Pomaga organizacijam in ustanovam pri zbiranju sredstev za osveščanje o raku dojk.

https://www.raceforthecure.eu/sl

Zapis in foto: Katarina Utroša

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja