Derbi poln preobratov pripadel Petišovcem

V 13. krogu 2. MNL sta se ob 14. uri na nogometnem igrišču v Gaberju pomerila NK Gaberje in NK Petišovci 2017. Derbi je imel poseben pomen in več razlogov, predvsem pa zato, ker sta obe ekipi na dnu lestvice, kar je strasti pred in med srečanjem povečalo. Derbija se je udeležilo kakšnih 200 gledalcev, kar je pohvalno.

Na tekmah 13. kroga je padlo veliko zadetkov. Najprej je z 1:4 NK Graničar v Renkovcih premagal turniške »Veterane«, potem so Renkovci v Dolini z 2:4 premagali domačo Zvezdo. Na 3 srečanjih je padlo kar 16 zadetkov…

V Gaberju so domači povedli v 28. minuti z zadetkom Roka Žalika. Na napetem srečanju polnem priložnosti so gostje izenačili 10 minut kasneje, ko je zadel Vedran Koša. Rezultat ob polčasu je ostal 1:1.

V drugem polčasu je že ob začetku trener Leček namesto Komarja, v igro poslal Halasa. Po enem izmed napadov Petišovec v 56. minuti je Mataič zadel v lastno mrežo. Žoga je v protinapadu gostov letela po zraku do šestnajstmetrskega prostora. V skoku je bil najvišji Mataič, ki je žogo z glavo želel podati vratarju, saj bi ta le tako lahko prijel z rokami. A žoga je s hitrostjo premagala vratarja Bobovca in poskrbela za vodstvo NK Petišovec 2017.

Domači se kljub temu niso predali in trud se je obrestoval že v 67. minuti, ko je vratarja Petišovec premagal Kosi. Ta je prejel natančno podajo in ušel prepovedanemu položaju ter z natančnim strelom v desno stran iz bližine premagal Novaka. V 87. minuti je po prekršku domače obrambe iz 11 metrov natančno zadel Dejan Novak, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko in poskrbel za še drugo vodstvo gostov, ki so zmagali ter osvojili pomembne 3 točke. S tem so ušli zadnjemu mestu.

 

Panonija Gaberje : Petišovci 2017 2 : 3 (1 : 1)

Strelci: 1:0 Žalik  28′ | 1:1 Koša 38′ | 1:2 Mataič (ag) 56′ | 2:2 Kosi 67′ | 2:3 Novak (11m) 89′

 

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija fotografij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja