Delitev točk na derbiju med Graničarom in Zvezdo Dolino

V 12. krogu 2. MNL sta ob 10. uri na Pince Marofu odigrala derbi domači NK Graničar in gostje NK Zvezda Dolina. Graničar je kljub dvema izključenima igralcema vodil in na koncu iztržil točko. Okoli 120 gledalcev je videlo borben nogomet in zanimivo tekmo polno priložnosti na obeh straneh.

Graničar – Zvezda Dolina 1:1 (0:0)
Strelca: Šakušić 72. in Požgai v 87.
Rdeči karton: Gerenčer 44. in Licardo 79. (oba Graničar)

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Obe ekipi sta imeli že v prvem polčasu ogromno priložnosti za zadetek, a sta oba vratarja odlično opravljala svojo vlogo. Že v začetku tekme je priložnost za zadetek imel Požgai, ko je premagal domačo obrambo in v situaciji “ena na ena” zgrešil vrata. Proti koncu prvega polčasa je največjo priložnost imel Graničar, ko je po udarcu s kota strel z bližine ubranil Krznar. Žoga se je odbila v kazenski prostor, kjer pa je en izmed igralcev Graničarja zgrešil s premočnim strelom v desno smer. V 44. minuti je svoj drugi rumeni karton prejel Gerenčer in moral predčasno zapustiti igrišče. Najnevarnejši so bili domači po prodorih z desne strani, kjer se je nahajal Kleiderman.

V drugem polčasu so nevarneje začeli Dolinčani, a je že kakšnih 10 minut kasneje prevlado v igri prevzel Graničar kljub igralcu manj. Ves čas so oblegali vrata gostov. Tudi ti so imeli priložnosti s protinapadov, a glavno besedo na igrišču je imel Graničar. V 72.  minuti je Graničar z igralcem manj povedel. Šakušić je prejel žogo, premagal vratarja Zvezde, ki je šel na rob šestnajstmetrskega prostora. S skrajno desne strani je nato še hitro strelil v smer vrat in zadel za vodstvo domačih.

Veselje domačega predsednika ob zadetku Šakušića

V naslednjih minutah se je pritisk domačih še nadaljeval. Toda zaradi drugega rumenega kartona je Graničar ostal še brez drugega igralca. Sodnik Hozjan je namreč izključil še Licardoja. Po izključitvi so gostje pritiskali na vrata in si ustvarjali priložnosti. Tri minute pred koncem srečanja je s strelom z glavo po eni izmed akcij Požgai mojstrsko premagal domačega vratarja Bogarja in poskrbel za veselje gostujočih navijačev.

Zadetek Šakušića za 1:0

 

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja