Danes je veliki prekmurski nogometni derbi!

Danes ob 15. uri bo na sporedu en večjih nogometnih dvobojev v Sloveniji, večni derbi med Muro in Nafto 1903. Na Fazaneriji se bosta tako pomerila prvouvrščena Mura, ki se ji vsaj zaenkrat obeta Prva liga in ima le en poraz, ter tretjeuvrščena Nafta 1903, ki ima tekmo manj zaradi preložene tekme proti Sežani.

Ko gre za derbi, se pozabi vse. Ne šteje, če si prvi ali zadnji. Niti boljši ali slabši. Motivacija igralcev in vzdušje na tribuni zmeraj poskrbi za presenečenje.

Danes se na Fazaneriji obetajo polne tribune. Pred derbijem so uradno izjavo dali igralci obeh klubov. Alen Kozar iz Mure:

»Hočemo zmago, a bomo v tekmo šli kot v vsako drugo. Zavedamo se, da so pričakovanja navijačev pred derbijem še večja, zato bo motiv za zmago še višji. Pričakovanja navijačev morajo biti za nas dodatna spodbuda in tudi nekakšna nagrada. Nogomet se v prvi vrsti igra predvsem za gledalce in takšno vzdušje.«

Novinič je za NZS komentiral:

»Mislim, da je za vsakega igralca nagrada igrati takšen derbi. Dvoboj Nafte in Mure spada med največje derbije v Slovenije, čeprav sta kluba med drugoligaši. Takšni derbiji pa so za nogometaša nagrada in dodaten motiv. To ni breme, ampak želja vsakega nogometaša.«

Tudi za lendava-on.net je Novinič podal izjavo pred derbijem:

Vemo, da je prekmurski derbi ena posebna tekma za gledalce, prav tako za nas igralce kljub temu, da so v igri 3 točke kot na vsaki drugi tekmi. Skozi teden smo se dobro pripravili, tako da že z nestrpnostjo čakamo to tekmo.
Mura je v prejšnjem krogu premagala Rogaško s 3:0, kot smo prej omenili, pa je Nafta 1903 odigrala prijateljsko srečanje proti Beltincem in zmagala s 6:1. Ligaška je bila zaradi popravljenega igrišča namreč preložena.
Na današnjem srečanju bo glavni sodnik Dejan Balažič.
Srečanje bo prenašal v živo tudi Sportklub 1.

 

Kako dolgo traja rivalstvo med Nafto in Muro, prikazuje že slika iz leta 1951, ko je Nafta s 3:1 premagala Muro. To je uprizoril slikar Rob.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja