Danes je dan poezije!

21. marca, na svetovni dan poezije, pobuda Plačaj z verzom pražarne kave Julius Meinl, spet prebuja uveljavljene in priložnostne poete po vsem svetu.

 

Na letošnji svetovni dan poezije bo verz ponovno postal začasna valuta v več kot 40 državah po svetu.

Gostje bodo s poezijo lahko plačevali tudi v 70 slovenskih lokalih, kjer bodo obiskovalce 21. marca na mizah pričakali listki, na katere bodo zapisali verz, z njim pa poravnali račun za kavo ali čaj.

Obudi svojega notranjega poeta, najdi navdih in plačaj z verzom.

Letos so pri Julius Meinlu gibanje popeljali še stopnjičko višje, saj želijo dokazati, da je poezija duša glasbe.

V Sloveniji se bo osrednje dogajanje letošnje pobude Plačaj z verzom odvilo 21. marca 2018, ob 10. uri, v Sobi 102, na Cankarjevi 4 v Ljubljani.

Na dogodku se bomo pogovarjali s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom, mlado glasbenico Ditko, bobnarjem, glasbenim pedagogom in pobudnikom dobrodelnega projekta 20za20 Markom Soršakom – Sokijem in Tomažem Miličem, direktorjem podjetja Julius Meinl d.o.o.

Verze bomo pisali ob navdihu liričnih pesmi Ferija Lainščka, ki sta jim glasbeno  dušo vdahnila Ditka in njen oče Gorazd. 

Feri Lainšček pa bo po dogodku izbral najlepše verze in iz njih napisal pesem ‘Srečevanja’, ki jo bo uglasbila Ditka

V Sloveniji bo pobuda Plačaj z verzom imela tudi dobrodelno noto.

Ker organizatorji želijo k glasbenemu ustvarjanju spodbuditi tudi čim večje število mladih, bodo, v sodelovanju z Markom Soršakom – Sokijem, za vsakih 1.000 zbranih verzov slovenskim osnovnim šolam podarili nov glasbeni inštrument.

Več kavic bomo torej spili, več otrok bomo razveselili!

NA SEZNAMU #placajzverzom je tudi lendavski Bar Mlinček. Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja