Člani lendavske Nafte 1903 odhajajo jutri v Sežano

Nogometaši lendavskega drugoligaša Nafta 1903 bodo po sobotnem remiju 27. kroga odšli na najtežje gostovanje po Dravi in Bravu. Na Stadionu Rajko Školfa jih bo namreč pričakala vroča Tabor Sežana, ki je še aktualna v  lovu na prvo mesto, saj je le 3 točke za prvouvrščenim Bravom.

28. krog 2. SNL

Sreda, 15.5.2019 ob 17.00

CherryBox24 Tabor Sežana – Nafta 1903

 

Pri domačih bosta zaradi prejetih rumenih kartonov imela prepoved nastopa 2 igralca: kapetan Antonio Azinović ter Klemen Nemanič, medtem, ko bodo Lendavčani pogrešali Leona Leušteka, ki je na prejšnji tekmi prejel še četrti karton.

FOTO: NK Bravo

Sežančani se po 27 krogih s 57 točkami nahajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice in imajo še zmeraj teoretično možnost, da osvojijo naslov prvaka. Seveda, če zmagajo na tekmah proti Nafti 1903, Ankaran Hrvatinom in Krki. Sežana spada med najboljše domačine, kar pomeni, da na domačem igrišču letos še niso zabeležili poraza na 13 srečanjih, kjer so 11-krat zmagali in 2-krat igrali neodločeno – proti Rogaški 20. aprila (0:0) in Dravi lani, 21. oktobra (3:3). Dali so 53 zadetkov in prejeli 19, kar je daleč najboljša obramba prvenstva.

Lahko Nafta 1903 preseneti?

Delujejo zelo disciplinirana ekipa, ki ima med strelci posameznika, ki odloča tekme, to je 29-letni francoski napadalec Papa Ibou Kebe, ki se z 20 zadetki uvršča na 2. mesto prvenstvene lestvice. Ne spadajo med ekipe, ki nasprotnika zasujejo z zadetki, ttemveč po napadih in zadetku preidejo v obrambno fazo, temu so priča tudi rezultati, ki so velikokrat 1:0.

Nafta 1903 po odhodu trenerja Franca Fridla in prihodu Mariana Sluke še ni izgubila na 4 ligaških in 1 pokalni tekmi. Na 4 srečanjih so Naftaši dali 6 zadetkov in prejeli le enega, kar je velikanska sprememba v primerjavi s tem, da je do tekme s Fužinarjem na 4 srečanjih prejela kar 10 zadetkov.

Če v napadu popolnoma Lendavčani še ne blestijo, pa lahko tisti, ki spremljajo Naftaše imajo upanje, da bo v sredo na tekmi 28. kroga prav Naftina obramba lahko tista, ki bo huda težava za domače.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja