Chill on the Hill: Koncert Mojca

Na prelepem prizorišču pred lendavskim gradom nas je nocoj ob zahajajočem soncu v noč pospremila prleška kantavtorica Mojca Prejac.  Predstavila nam je svoje pesmi, v katerih govori o odnosih med ljudmi, ljubezni, prijateljstvu, o vzponih in padcih vsakdana, prežete z njej lastnim optimizmom v spremstvu akustične kitare in z izkušenimi Domnom Gnezdo (akustična kitara) in Jožetom Zadravcem (tolkala). Brez meja.

Mojca Prejac, vokalistka in kitaristka glasbene skupine Mojca, je svojo glasbeno pot začela že pri rosnih sedmih letih. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo Maribor, izobraževanje pa je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki jo je zaključila leta 2004. Odskočna deska za Mojco Prejac se je zgodila, ko se je udeležila 12. Festivala kantavtorjev v Rušah, na katerem je zmagala. Po zmagi na Kantfestu se je še bolj posvetila ustvarjanju avtorske glasbe, tako je k sodelovanju povabila še kitarista Domna Gnezdo.
Skladbe so dobivale novo podobo in vse je pripeljalo do tega, da je sestavila ekipo glasbenikov, s katerimi danes deluje v stalni zasedbi. Mojčine skladbe in besedila so odraz razmišljanj, občutenj in uvidov različnih življenjskih obdobij. Mojca pravi, da so zrcalo časa v katerem so nastajale. V besedilih se pogosto vrača v preteklost, vendar z optimizmom zre v prihodnost. Poslušalce nagovarja k razumevanju odnosov med ljudmi, ljubezni in prijateljstvu. Govori o vzponih in padcih vsakdana, besedila pa zaključi s pozitivnimi mislimi.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”492″ gal_title=”Mojca”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja