Čez dva tedna se nadaljuje drugoligaški nogomet

Polovica nogometne sezone je mimo. Prestopni rok je zaključen, obdobje priprav se bliža h koncu, saj se bo čez približno 2 tedna drugo-ligaški nogomet nadaljeval. Tudi pri Nafti 1903 so beležili prihode in odhode, o katerih so sproti poročali na uradni spletni strani kluba. V januarskem prestopnem roku so modro-beli naznanili 4 prihode. Člane so okrepili: Rok Pirtovšek, Jaka Bizjak, Zsolt Balázs in Péter Grabant. Tudi v strokovnem štabu je prišlo do sprememb. Kondicijski trener je Anže Stegne, pomočnik trenerja Simon Sešlar in nov trener vratarjev Aleksander Šeliga. Z izposoje so se vrnili Adam ZagorecLukas Magdič in Lucian Požgai, ki je poškodovan.

Klub so zapustili Marko Roginić, Patrik Vöröš in Jan Grmek.

Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak sta prišla iz Drave

Rok Pirtovšek

Pirtovšek je star 22 let in je k Nafti 1903 prišel iz drugo-ligaša Drave. Je zadnji vezni in osrednji branilec. Pred prestopom februarja 2018, je Pirtovšek igral za Šampion iz Celja. Na 15-ih srečanjih je zadel 2-krat, v Lendavi je podpisal pogodbo do 30.6.2021.

Jaka Bizjak 

Bizjak je star 27 let in prav tako k Nafti 1903 prihaja iz ptujske Drave. Po odhodu napadalca Roginića je vodstvo Nafte 1903 moralo najti zamenjavo. Tudi Bizjak je svojo nogometno pot začel pri celjskem Šampionu. V svoji karieri je igral še pri Šmartnem, Rudarju iz Velenja ter Kirchbachu iz sosednje Avstrije. V drugo-ligaški sceni ima zabeleženih 17 nastopov ter 10 zadetkov. Pogodbo je podpisal do 30.6.2020.

Zsolt Balázs

Zsolt je star 30 let in k Nafti 1903 prihaja iz madžarskega drugo-ligaša Zalaegerszeg kot izposojen igralec. Balázs ima za seboj bogate prvoligaške izkušnje. V prvi madžarski ligi je odigral 219 tekem s 40 prvoligaškimi zadetki. V drugi ligi je zbral 43 nastopov in zadel 6 krat. Je igralec mladinskega pogona ZTE, igral je za več madžarskih klubov: Kecskemét, Paksi, Honvéd, Siófok in nazadnje za Zalaegerszeg. 

Péter Grabant

Péter je 22-letni bočni branilec, ki k Nafti 1903 prihaja iz madžarskega drugo-ligaša Doroga. Je igralec mladinskega pogona Haladása iz Szombathelya. 

Pri članski ekipi Nafte 1903 so poškodovani 3 igralci. Denis Cekovski in Lucian Požgai sta pred kratkim prestala operacijo zaradi poškodbe. Predviden čas okrevanja je do pol leta. Na seznamu poškodovanih je tudi Leon Leuštek.

Trener Franc Fridl s strokovnim štabom: Aleksander Šeliga, Anže Stegne in Simon Sešlar.

Strokovni štab

Simon Sešlar

Sešlar, ki je večino svoje kariere preživel v dresu Celja ter Maribora, bo pri Nafti 1903 pomočnik trenerja. S 404 odigranimi tekmami ima zabeleženih 37 zadetkov. Omeniti velja tudi, da je z Mariborom v sezoni 99/2000 igral v Ligi prvakov. V Slovenskih Konjicah je dobri 2 leti vodil takratnega drugoligaša Dravinjo, nato je prevzel Aluminij iz Kidričevega in nazadnje bil trener članske ekipe Drave v drugi ligi. 

Anže Stegne

Stegne, v preteklosti član trenerskega štaba Drave, bo prevzel vlogo kondicijskega trenerja članske ekipe. Prihaja iz Slovenske Bistrice, kjer je tudi začel svojo nogometno pot. Kot najstnik je nastopal tako v prvi kot v drugi ligi, med člansko kariero pa je večinoma igral v 3. slovenski ligi. Kot trener je deloval med drugimi že v mladinskem pogonu ljubljanskega Bravoja.

Aleksander Šeliga

Trener vratarjev, Aleksander Šeliga je zagotovo vsem poznan. Spada med najboljše vratarje, najbolj znan po odličnih obrambah v vratih ljubljanskega prvoligaša Olimpije. Šeliga je svojo nogometno pot začel pri Celju, za katerega je zbral skoraj 200 nastopov. Branil je še pri praški Slaviji, nizozemskemu Rotterdamu, ljubljanski Olimpiji in nazadnje pri ptujskemu drugoligašu Dravi. Nastopil je tudi za slovensko reprezentanco. Svojo nogometno pot je končal letos in se odločil, da se preizkusi kot trener vratarjev.

Nafto 1903 čakajo še 3 pripravljalna srečanja, nato je 10. marca na sporedu gostovanje v Vipolžah proti Brdom. Prihajajoča pripravljalna srečanja so proti Odrancem, Šampion Celju in Vidmu. 

  1. Nafta 1903 – Odranci | 22.02.2019 | 18:00 | Športni park Lendava
  2. Simer šampion – Nafta 1903 | 24.02.2019 | Celje
  3. VidemNafta 1903 |02.03.2019 | Videm

Vir fotografij: Nafta 1903

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja