Čentiba- Dotrajana mrliška vežica in katastrofalne ceste

V torek 17. septembra se je sestal svet Krajevne skupnosti Čentiba, ki se je seznanil s perečimi težavami v kraju.

Kot je bilo na sestanku ugotovljeno, sta trenutno največji težavi mrliška vežica in stanje cest.

Mrliška vežica na čentibskem pokopališču je bila zgrajena v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja in je že v zelo slabem stanju, kot so to ugotovil v podjetju Eko park, ki od leta 2012 pravlja nekatere naloge na pokopališču v Čentibi. Čeprav so tistega leta izvedli sanacijo dela strehe, pleskanje notranjosti vežice in namestili zračnike na vratih, se stanje vežice iz leta v leto slabša. Notranje stene vežice so polne vlage in plesni zaradi betonskih zidov, ki niso toplotno izolirani. Vsa vrata na objektu so razsušena in se s težavo zaklepajo. Del strehe zamaka in vprašljiva je tudi stabilnost ostrešja. Ker tukaj gre za večja obnovitvena dela, se bo vodstvo KS Čentiba obrnilo na Občino Lendava, ki je v skladu z veljavno zakonodajo pred kratkim postala lastnica čentibskega pokopališča. Trenutno se na pokopališču ureja razširitev stopnišča na zahodni strani. Iz podjetja Eko park so tudi sporočili, da nameravajo v prvi polovici meseca oktobra začeti z zasaditvijo žive meje z iglavcem tisa. Mnenje članov KS Čentiba je, da bi bilo veliko racionalnejše postaviti panelno ograjo, ki bi bila dolgoročno bolj smotrna, saj se opaža, da so zadnje čase iglavci izpostavljeni boleznim, zaradi katerih se posušijo.

To še ni edina težava, s katero se srečujejo krajani. Ceste, ki so v katastrofalnem stanju, so tema pogovorov med krajani, ki so zelo nezadovoljni s stanjem cest.

Glede obljub, ki so bile dane v začetku tega leta s strani Občine Lendava in o čemer smo tudi mi poročali, da naj bi se v delu Glavne ulice izvedla nova preplastitev cestišča, saj je bilo lansko leto v sklopu sanacije Notranje ulice izredno nekvakovostno izvedeno. Krajani so ogorčeni tudi s stanjem Glavne ulice, od avtobusnega postajališča do konca naselja, kjer je cestišče izredno ozko in je večina bankin polna lukenj, kar predstavlja nevarnost za voznike, vozila, kolesarje, pešče in predvsem šolarje, ki vsakodnevno pešačijo do avtobusnega postajališča. Stanje ostalih cest v vasi so naravnost katastrofalne, to so naselja Zatak, Sűč, Madžardiak…

Vodstvo KS Čentiba bo o stanju v kraju pisno obvestilo Občino Lendava in zaprosilo za srečanje s pristojnimi glede dogovora in rešitve perečih težav.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1041″ gal_title=”Ceste Čentiba”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja