‘biti ali ne biti, to je zdaj vprašanje’ ali Pomurski galop 2018

To vprašanje se zadnje tedne poraja organizatorjem, saj prizorišče letošnjega galopa še vedno ni znano.

Edino, kar vemo, je datum, ki je določen za 2. junija.

Začetek junija je določen predvsem zaradi vremenskih razmer, saj takrat še ne pričakujejo (pre)visokih temperatur. Izkušnje iz prvih dveh tekmovanj kažejo, da so ekstremno visoke temperature skrajno neprimerne tako za tekmovalce kot živali.

Prvi galop je gostilo Kmetijsko Gospodarstvo Lendava, za drugega pa so progo uredili pri nogometnem igrišču v Dolgi vasi, saj drugega galopa brez ustreznega nadomestila Kmetijsko Gospodarstvo ni več želelo gostiti. Dolgovaščani so tako stopili skupaj in v rekordnem času usposobili progo, tako rekoč iz ničesar. Organizacija lanskega galopa je bila vrhunska, čeprav je proga komaj vzdržala. Podlaga terena je žal premehka, v primeru padavin pa celo nevarna za tekmovalce in konje.

Organizatorji so bili zato prisiljeni iskati novo prizorišče in trenutno sta v igri travnika ob progi za speedway v Petišovcih in pri gabrskem nogometnem igrišču.

Če letošnja prireditev odpade, bo lendavskemu turizmu storjena velika škoda, kajti galop je edinstvena atrakcija, ki ji daleč naokoli ni podobne.

Mi bomo zadevo spremljali in vas sproti obveščali. Ostanite z nami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja