Benica- Pince Marof: Namenu predali nov most čez reko Ledavo

Danes popoldan so s krajšo slovesnostjo namenu predali nov most čez Ledavo v Benici. Most je dolg 30 metrov in širok 10 metrov, vključno z enostransko kolesarsko stezo širine 2,5 metra, je iz jeklene konstrukcije na dveh opornikih na robovih bregov in nima stebrov v strugi, ki bi ovirali pretok Ledave. Korito pod mostom je tlakovano s kamnom v betonu.

Vrednost investicije je znaša približno 350.000 evrov. Z izgradnjo mostu se je izpolnila dolgoletna želja krajanov, da se zgradi nov most čez Ledavo.

 Izvajalec del je bilo podjetje Legaratis, ki je most zgradilo v štirih mesecih.

Most je pomembna povezava med južnim in severnim delom občine in tudi pomembna povezava z avtocesto za krajane Benice,« je povedala Branka Bensa, predsednica KS Pince-Marof – Benica. Spomnila je tudi, da je bil ob velikih poplavah Mure v sedemdesetih letih most ključnega pomena za reševanje ljudi, živali in premoženja in da je na to treba misliti tudi sedaj zaradi vprašanja vzdrževanja varovalnih nasipov ob Muri v prihodnje. Nasipi, ki varujejo slovensko stran, so namreč zaradi nove meje s Hrvaško ostali na hrvaški strani. Domačini pa tudi opažajo, da se med turistično sezono tod vozi vse več tujcev, saj jih navigacija vodi po najbližji poti iz Madžarske proti Hrvaški. V Pincah zapustijo avtocesto ter zavijejo proti Pince-Marofu in Benici, prečkajo omenjeni most čez Ledavo ter nadaljujejo pot proti Hrvaški.

 

[srizonfbalbum id=75]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja