Badminton: Naši mladi tekmovalci iz Mirne z odličji

V soboto, 8.6.2019,  je na Mirni potekalo še zadnje državno prvenstvo v tej sezoni. Igralci in igralke so se pomerili v kategoriji do 11 let, kjer smo videli zanimive in borbene dvoboje.

Najprej so se igralci pomerili v mešanih dvojicah, kjer je slavila lendavska dvojica Tija Horvat/Nikita Peshekhonov. V finalu sta bila po treh setih boljša od Špele Alič in Matica Cerarja (Olimpija/Medvode), bron so si razdelili Nele Mežnaršič/Lana Livk (Mirna) in Maks-Ian Mattias/Isabela Šeme (Bit).

Sledila je igra posameznikov. Pri fantih je brez težav slavil Matic Cerar (BK Medvode), kateri je v finalu ugnal Anela Pahorja iz Lendave v dveh setih, ter tako uspel ubraniti naslov državnega prvaka. Na najnižjo stopničko sta se povzela še Nikita Peshekhonov (Lendava) in Nele Mežnaršič (Mirna).

Dekleta so poskrbela za večjo napetost. V finalu sta se pomerili Špela Alič (Olimpija) in Tija Horvat (Lendava), kjer pa je že četrtič letos slavila prva v treh napetih setih, ter si zasluženo priborila naslov. Punci sta v polfinalu ustavili Lano Livk (Mirna) in Majo Mavec (Konex), kateri sta si razdelili bron.

Ostanejo nam še dvojice. Pri fantih je slavila lendavska naveza Nikita Peshekhonov/Anel Pahor. Finalista sta presenetljivo (ali tudi ne) postala Nele Mežnaršič in Tim Anzelj (Mirna), bron pa je romal k paroma Maks -Ian Mattias/Aleks Sedej (Bit) in Peter Perme/Jure Blazina (Olimpija/Ljubljana).

Dekliške dvojice sta suvereno dobili Tinkara Alič (Olimpija) in Lana Livk (Mirna). V finalu sta nadigrali Elo Zukanovič in Majo Mavec (Konex) v dveh setih. Bronasti medalji pa sta odpotovali v roke Isabele Šeme in Mie Mesarič Kranjec (Bit), ter Luciji Krančan in Petri Fužir Pikl (Karizma).

Vir: BK Mirna

Foto: Denis Peshehonov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja