Badminton- Lendavčani ekipno do 15 let nastopali na Češkem na FZ Forza Cupu 2018

Češky Krumlov je gostil tradicionalni že 33. ekipni turnir v starosti do 15 let (letnik 2004 in mlajši), ki se ga je poleg slovenske ekipe udeležilo še 9 ekip. Tekmovanje je prvo potekalo v dveh skupinah. V skupini A so nastopili danski Esbjerg, reprezentanca Češke, madžarski Szeged, češki Rychnov in nemška ekipa Sachsen. V skupini B pa so poleg naših nastopili reprezentanca Nemčije, danski Svendborg, domači Češky Krumlov in nemška ekipa Mitteldeutschland.

Slovenska ekipa, ki so jo zastopali Mark Koroša (BK Kungota), Anel Hac Gyorkoš (BK Mladost), Jaka Perič Marovt (BK Medvode), Anja Jordan (BK Ljubljana), Špela Alič (BK Olimpija), Nika Bedič (BK Mladost) in Lina Pipan (BK Medvode), je v skupini osvojila 3. mesto. Premagali so Svendborg 4:1 in Češky Krumlov 5:0, proti reprezentanci Nemčije (0:5) in ekipi Mitteldeutschland pa so bili nemočni (1:4). V razigravanju za mesta 5.-8. so tesno izgubili proti Esbjergu 2:3, za končno 7. mesto pa še enkrat premagali Svendborg, tokrat 5:0.

Nekateri naši so pokazali zelo dobre igre, vsem pa je bil turnir dobra tekmovalna izkušnja, saj so videli in igrali s kar nekaj odličnimi igralci, ki bodo njihova konkurenca naslednjih nekaj let.

Čestitke.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja