Badminton: Iva dvakrat srebrna

Včeraj je v Mirni potekal 2. turnir v badmintonu do 13 let.  Med domačimi predstavniki se je najbolje odrezala Iva Koša, ki je bila 2. posamezno in v mešanih dvojicah.

V kategoriji fantje posamezno so naš klub zastopali Tim Prša, Blaž Gönc, Timotej Jablanovec in Jakob Kiralj. Tim in Timotej se nista uspela prebit iz skupine na glavni del turnirja, Blaž je premagal vse nasprotnike v skupini in se uvrstil na glavni del turnirja, kjer pa je v prvem krogu izgubil. Jakob, ki se mu ni bilo treba prebijat skoz kvalifikacije, je prišel do četrfinala, ko je izgubil proti Vidu Koščaku (BK Mirna).

V kategoriji dekleta posamezno do 13 let smo imeli 3 predstavnice. Hana Oletič in Kaja Litrop se nista uspeli prebit iz skupine na glavni del turnirja, medtem ko Iva Koša ni rabila igrat kvalifikacij. Prišla je vse do finala, kjer pa je v dveh setih (21-12, 21-9) izgubila proti Anji Blazina (BK Ljubljana).

V kategoriji mešane dvojice smo imeli tri pare domačih predstavnikov, Hana Oletič in Blaž Gönc se nista uvrstila iz skupine, Kaja Litrop in Jakob Kiralj sta se uvrstila v četrtfinale, kjer sta za nasprotnika dobila Ivo Koša in Vida Koščaka (BK Mirna), ki sta bila boljša. Iva in Vid sta nadaljevala vse do finala, ko sta izgubila proti dvojici Anja Blazina-Gašper Trobec (BK Ljubljana) in zasedla končno 2. mesto.

Čestitamo!

Besedilo: lendavaonnet team

Fotografije: Tatjana koša FB

Podrobnejši rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=48FC55F9-891A-4F8B-BB3A-0F94FD081634 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja