Ali se bo v stari Kinodvorani slišal še ropot kinoprojektorja ali pa tiskarniških strojev

Le kdo rojen tja do osamosvojitve vsaj nekajkrat mesečno ni bil na kakšni predstavi v lendavskem kinu? Dvorana zgrajena leta 1941 in nazadnje temeljito obnovljena leta 1980, je obratovala z vmesnimi prekinitvami do leta 2002.

Čeprav smo ga vsi pogrešali smo nanj pozabili. Odrasle so generacije otrok, ki nikoli niso videle filma v tej dvorani. Se pa zadnja leta povečuje obisk kinodvoran in s tem je marsikatera manjša kinodvorana v Sloveniji ponovno odprla svoja vrata, trenutno jih obratuje okoli 30.

Zadnje leto so se začele aktivnosti lendavske Občine za odkup kinodvorane. V njej bi po prenovi, razen filmskih predstav, svoje prostore dobila bližnja Glasbena šola, ki je še v  času obratovanja kinodvorane imela tam kar nekaj koncertov, saj ima kinodvorana  izredno dobre akustične lastnosti. Tudi marsikatero lendavsko društvo bi lahko v njej vadilo in prirejalo predstave.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se je pred kratkim pojavil še en interesent za objekt, ki pa ga ne bi uporabljal za namene za katere je bil zgrajen (predvajanje filmov, izvajanje koncertov …), saj  želi  uspešen lendavski podjetnik prostor preuredit v tiskarno.

Mislim, da si vsi želimo, da se stavba reši pred propadanjem. Rešitvi sta dve, katera bi bila primernejša?

Kino leta 1941

 

 

 

 Kinodvorana danes[Best_Wordpress_Gallery id=”450″ gal_title=”kino lendava”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja