Aktivnosti društva upokojencev Lendava

ŽENSKE V PIKADU PRVE

V petek, 23. februarja 2018 se je v Dolini odvijalo tekmovanje v pikadu za ženske in moške ekipe v organizaciji Športne zveze Lendava.

Članice DU Lendava v sestavi : Katarina Bokan, Marija Vöröš, Anđelka Todorovič, Dragica Marič in Ivanka Tomažič so bile najboljše in so osvojile prvo mesto.

Moša ekipa v sestavi : Franc Tomažič, Dušan Halabarec, Dušan Radakovič, Ladislav Vöröš in Ludvik Bokan pa je osvojila drugo mesto.

TOKRAT SO SOSEDJE BILI BOLJŠI

V petek, 23. februarja 2018 je v prostorih DU v Murskem Središču potekalo družabno srečanje med obema društvoma, ki sta se pomerili v kartanju “Šnopsa” in Bele”. Če so na srečanju v Lendavi bili boljši naši člani, so tokrat bili boljši člani društva upokojencev Mursko Središče, ki so goste premagali v obeh disciplinah.

Druženje je potekalo v sproščenem in veselem vzdušju, ne glede na rezultat.

VELIK OBISK RAZSTAVE

Razstava “Moje sanje v lesu” je bila odprta za občinstvo od 7. februarja do 24. februarja 2018. Razstavo, ki jo je pripravilo DU Lendava, na kateri so si obiskovalci lahko ogledali mojstrovine našega člana g. Ferija Pala, je vse obiskovalce navdušila. Obiskovalci so bili navdušeni ob pogledu na posamezne izdelke in prav tako nad celotno razstavo.

V knjigi vtisov so  izrečene številne pohvale in podbude avtorju razstavljenih predmetov. Posebna pozornost je bila namenjena časovnemu stroju in štirinajstim violinam. V štirinajstih dneh si je razstavo ogledalo 630 obiskovalcev.

Ta dogodek je popestril kulturno življenje v Lendavi, za kar gre zahvala vsem, ki so sodelovali pri izvedbi tega projekta in še posebej Galeriji Muzej Lendava, g. Baungartnerju in lastniku prostora g. Gombocu.

VIR: http://www.posrcumlad.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja