A szlovénok öt góllal legyőzték a spanyolokat

A szlovénok az igazságtalannak vélt játékvezetői ítéletek miatt még hazautazással is fenyegetőztek a középdöntő előtt, ám a spanyolok ellen egyáltalán nem olyan csapatnak tűntek, mint amely lemondott az elődöntőről. Utóbbi eléréséhez mindenképp győzniük kellett a legutóbbi finalista ellen, és meg is ragadták az utolsó esélyt.

A KÉPRE KATTINTVA részletes program és menetrend – a 2018-as horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság adatbankja
A szünetben még csak egy góllal vezettek, a fordulás után viszont állva hagyták a spanyolokat. A kapujukban remekelt a tavaly tavasszal a Szegedben védő Urh Kastelic, támadásban pedig szépen elosztották a terhet. Az előnyüket megtartották a végéig, ezzel fontos pontokat szereztek.

A szlovénoknak ez csupán a második győzelmük volt az idei Eb-n, de még így is maradt esélyük az elődöntőbe jutásra. Az eddig viszonylag kényelmes helyzetben lévő spanyolok lába alatt ellenben hirtelen forróvá vált a talaj, főleg annak tudatában, hogy a középdöntőt a címvédő németek elleni ki-ki meccsel zárják. Viszont legalább a saját kezükben van a sorsuk.

A késő esti mérkőzésen a macedónok szinte végig vezettek a csehekkel szemen – pedig a sérüléssel küzdő Kiril Lazarov csak heteseket vállalt –, az 57. percben azonban először a találkozó során hátrányba kerültek. A csehek – akiknél a balatonfüredi Stanislav Kaspárek megtáltosodott a második félidőben – majdnem elrontották a legvégét, de Dejan Manaszkov, a Veszprém balszélsője kihagyta a macedónok javára megítélt időn túli hétméterest (Tomás Mrkva lábbal hárított), így 25–24-es cseh győzelem született.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja