A mozifilm vetítőgép zaja vagy a nyomdagép zakatolása hallatszik majd az egykori moziteremben?

Az ország függetlenné vállásáig születettek közül vajon ki nem járt legalább néhányszor havonta rendezvényen a lendvai moziban?

Az épület 1941-ben épült, utolyára 1980-ban került alapos felújításra. Rövid megszakításokkal a mozi egészen 2002-ig működött. Annak ellenére, hogy mindenkinek hiányzik sokak megfeledkeztek róla. Gyermekek generációi nőttek fel, akik sosem láttak filmet a lendvai moziban. Az utóbbi években ismét növekedett a mozilátogatók száma, ezzel Szlovénia szerte számos kisebb mozi nyitotta újra kapuit, jelenleg mintegy 30 működik az országban.

Az utóbbi évben Lendva Községe lépéseket tett a mozi megvásárlásának irányában. A felújítást követően filmes előadások kivételével, a közeli Zeneiskola kapna helyiséget, amelynek a moziterem működése idejében számos koncertje volt, hiszen a moziterem jó akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. Néhány lendvai egyesület is itt tarthatná a próbákat, illetve szervezne rendezvényeket.

Megbízható forrásokból tudtuk meg, hogy az épületnek nemrég egy másik érdeklődője is akadt, amely nem a meghatározott célra (filmvetítésre, koncertek megtartására,..) használná az épületet, hiszen egy sikeres lendvai vállalkozó szeretne ott nyomdát nyitni. Bízzunk benne, hogy mindannyiank érdeke megmenteni az épületet. Erre van két megoldás is, vajon melyik a megfelelőbb?

 

Lendvai mozi 1941-ben.

A lendvai mozi ma.

[Best_Wordpress_Gallery id=”451″ gal_title=”kino lendava”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja