70 let Nk Čentiba in kresovanje na predvečer praznika dela

Na predvečer praznika dela so zagoreli kresovi tudi v lendavski občini in okolici. Tradicionalno kresovanje se je po štirih letih vrnilo v Čentibo. Še preden se je pričelo kresovanje se je pred vaškim domom odvila slovesnost ob 70. obletnici Nogometnega kluba Čentiba. V nagovoru predsednice NK Čentiba Marjane Lebar smo lahko prisluhnili o začetkih igranja nogometa v kraju in o dosedanjih uspehih, kakor tudi manj uspešnih časih kluba. Na koncu so najzaslužnejšim posameznikom, ki so s svojim delom bistveno pripomogli k delovanju kluba, podelili priznanja, tudi najzvestejšemu navijaču Štefanu Perši. Zbrane je nagovoril tudi predsednik KS Čentiba Branko Kolenko, ki je na kratko opisal zgodovino prvomajskega praznika in delavskih pravic nekoč in danes ter zbranim zaželel dobro zabavo.

Nato je sledila postavitev mlaja in prižig kresa, ki so ga opravili domači gasilci. Za divjo zabavo po kresovanju je poskrbela hrvaška tamburaška zasedba Žice. Poskrbljeno je bilo tudi za lačne, saj je bil na voljo odličen prvomajski pasulj.

Organizatorji prireditve so bili: KS Čentiba, Turistično društvo Palinka, Nogometni klub Čentiba, KD Petofi Sandor in Prostovoljno gasilsko društvo Čentiba.

Foto: Anja Jambrošič

[Best_Wordpress_Gallery id=”817″ gal_title=”Kresovanje v Čentibi 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja