60. OBLETNICA DELOVANJA LJUDSKE UNIVERZE LENDAVA

 

Včeraj, 16. 1. 2020, je bila v Gledališki in koncertni dvorani Lendava slavnostna prireditev ob 60. obletnici delovanja Ljudske univerze Lendava.

Pred prireditvijo pa je v Sinagogi Lendava potekala otvoritev razstave fotografij Jasmine Vidmar – »Kliči me po imenu«. Na fotografijah so mlada dekleta iz romskega naselja v Dolgi vasi, ob njih pa besedila o življenjskih načrtih in željah fotografiranih deklet.
Na slavnostni prireditvi sta zbrane nagovorila Rahela Hojnik Kelenc, direktorica Ljudske univerze Lendava, in Janez Magyar, župan občine Lendava.

V kulturnem programu so nastopili: pevski zbor Do-re-mi iz Vrtca Lendava, učenke in učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava in Dvojezične osnovne šole II Lendava, učenki Glasbene šole Lendava Nina Brasseur, Lucija Šetar, Pia Novak, Moški vokalni kvintet Aeternum in gledališka skupina Kofetarji.
»Naše poslanstvo in namen sta bila od ustanovitve leta 1959 naprej omogočati in zagotavljati odraslim udeležbo v izobraževanju in usposabljanju v najširšem smislu. Strategijo vseživljenjskega učenja smo udejanjali od naše ustanovitve naprej, čeprav se je ta ideja sistematično začela razvijati šele v devetdesetih letih dvajsetega stoletja,« je povedala direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik.
Poudarila je, da so bili vedno osredotočeni na potrebe odraslih za njihovo aktivno življenje v družbi in lokalnem okolju. Iz ljudske univerze s štirimi temeljnimi področji delovanja se je Ljudska univerza Lendava razvila v moderno lokalno središče vseživljenjskega učenja, ki nudi prebivalcem na območju Upravne enote Lendava različne možnosti pridobivanja tako formalnih kakor tudi neformalnih oblik znanja.

Na Ljudski univerzi Lendava se v razne oblike izobraževanja lahko vključujejo osnovnošolci, srednješolci, mladina, odrasli in starejši, v tretjem življenjskem obdobju. Dejavnosti potekajo v prijetnem in sodobno opremljenem učnem okolju in ob pomoči prijaznih usposobljenih svetovalcev,. Vključujejo pa se tudi v lokalne, nacionalne in mednarodne projekte na področju izobraževanja.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1156″ gal_title=”Ljudska univerza 60. razstava”]

[Best_Wordpress_Gallery id=”1157″ gal_title=”Ljudska univerza 60 let”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja