6. mednarodna razstava železniških modelov v Monoštru na Madžarskem

V prostorih Slovenskega kulturnega in informativnega centra (Slovenskega doma) v hotelu Lipa v Monoštru na Madžarskem, se je minuli petek pričela že 6. mednarodna razstava železniških modelov, na kateri so se predstavili najboljši in največjih izdelovalci železniških maket. Na dogodku so bili prisotni modelarji in zbiratelji iz Madžarske, Avstrije,Hrvaške in Slovenije. Našo državo je zastopalo društvo Prleški železničar iz Osluševec in navdušeni modelar Leo “Sini” Roudi iz Lendave.

Slednjega smo povprašali o razstavi: 

Sini sodeluje na tej prireditvi peto leto. Za izvedbo prireditve je odgovoren gospod Gabor Kovač iz Monoštra, ki je sam navdušen zbiratelj in modelar že od mladosti. Prvo leto so se srečanja udeležili razen domačinov še Avstrijci, naslednje leto pa tudi Sini. Prav on je na prireditev pripeljal še Hrvaški Klub željezničkih modelara” Zagreb” Ho , ki tukaj sodelujejo že drugo leto in so z razstavo zelo zadovoljni. Menda so za naslednjo razstavo svojo prisotnost najavili tudi modelarji iz Nemčije. V načrtu za naslednje leto je tudi postavitev vrtne železnice.

Iz zadovoljstva obiskovalcev je bilo mogoče sklepati, da so organizatorji in razstavljalci postavitve maket, razstavo in program opravili z odliko.

 

[srizonfbalbum id=14]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja