41. revija javnih Glasbenih šol Pomurja v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi

Včeraj se je v lendavski Gledališki in koncertni dvorani odvila 41. revija javnih Glasbenih šol Pomurja, katere gostiteljica je bila Glasbena šola Lendava.
Pred pričetkom prireditve je ravnateljica Glasbene šole Lendava Hajnalka Magyar pozdravila prisotne in goste med katerimi je bil tudi vodja področne skupine za glasbeno šolstvo dr. Dimitrij Beuermann, lendavski župan Janez Magyar in ravnatelji gostujočih Glasbenih šol ter povabljeni župani Upravne enote Lendava.
Ravnateljica je v svojem govoru med drugim poudarila pomen glasbe, ki je govorica, razumljiva vsem ljudem, katera nas tudi združuje.
Ozrla se je tudi na dobro sodelovanje pomurskih glasbenih šol v preteklosti in skupnih revij in koncertov ter predstavila program dela na lendavski glasbeni šoli.
Prisotne je pozdravil tudi župan občine Lendava Janez Magyar, ki je poudaril pomen glasbe in javnih Glasbeni šol ter njihovega povezovanja v Pomurju.
Nato je sledila predstavitev učencev iz GŠ Slavka Osterca iz Ljutomera, GŠ Gornja Radgona, GŠ Murska Sobota in učencev iz GŠ Lendava.

Na skupnem koncertu je vsaka pomurska glasbena šola prispevala 20 minut programa. Ob muziciranju in plesu naših mladih umetnikov  smo neizmerno uživali, kar je dokaz, da sta glasba in ples skupaj najlepša, saj ju vsi razumemo, je način komuniciranja s svetom, je govorica duše, s katero lahko na najpristnejši in odkrit način izrazimo svoja čustva.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”791″ gal_title=”41. revija javnih Glasbenih šol Pomurja”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja