2. SNL: V soboto pomembna domača tekma Nafte 1903

V soboto, 27.10.2018 ob 19.00 uri bo na Športnem parku v Lendavi tekma 13. kroga 2. SNL. V Lendavo prihaja šestouvrščena CherryBox24 Tabor Sežana. 

Nafta 1903 je po zmagi Radomlja nad Bravom padla na peto mesto prvenstvene lestvice. Kljub temu je razlika med 5. uvrščeno Nafto 1903 in prvim Radomljem le 2 točki. V prejšnjem krogu so gostje s kar šestimi zadetki igrali neodločeno proti Dravi, Naftaši pa kljub boljši igri izgubili proti Rolteku iz Doba.

6 tekem na Športnem parku v Lendavi je prineslo 4 zmage in 2 neodločena izida z 10 danimi in 5 prejetimi zadetki, najboljši strelec pred lendavsko publiko pa je Alen Ploj s 3 zadetki, sledita Prahić in Cvrtila (ki bo manjkal še to srečanje), in Zeljko, Vinko ter Roginić vsak po 1 zadetek.

Mitja Novinič je za naš portal povedal:

Pričakujemo težko tekmo. Ekipo Sežane poznamo in se ves teden dobro pripravljamo. Zavedamo se, da na nekaterih tekmah v zadnjem obdobju nismo bili pravi in to želimo popraviti ter vrniti dobro atmosfero v klub in okoli kluba.

Če to primerjamo z gostujočimi tekmami, kjer je Nafta 1903 nazadnje 26. avgusta zmagala na derbiju v Beltincih in beleži 2 zmagi, 2 neodločeni tekmi in 2 poraza, je očitno boljši domačin.

Bi lahko vrnitev Roginića po poškodbi spremenila vse?

Lani je bil prvi strelec Nafte 1903 kot prvi strelec druge lige Marko Roginić. Ta je v času pripravljalnih tekem sicer redkeje zadeval, tudi v začetku prvenstva vse do 4. kroga ni zadel. Nato je sledila poškodba Roginića na tekmi proti Fužinarju, ki se je končala brez zadetkov. Zanimivo dejstvo je, da od tiste tekme Nafta 1903 rezultatsko igra slabše, zmagala je namreč le enkrat – proti Rogaški, med strelci pa se vse bolj uveljavlja Ploj, ki pa je edini napadalec. Proti Bilju je namreč zaradi rdečega kartona Nafta 1903 izgubila še enega napadalca.

CherryBox24 Tabor Sežana v Lendavo brez 2 igralcev, ki sta prejela rdeč karton proti Dravi.

Kljub vsem težavam so Naftaši na tekmi prejšnjega kroga bili boljši nasprotnik, ustvarjali so si priložnosti, nasprotnik je oba zadetka dosegel iz redkih priložnosti med tem, ko so Naftaši ves čas oblegali vrata domačega Rolteka, a neuspešno.

Sedaj doma odlična Nafta 1903 potrebuje podporo na Športnem parku na sobotni tekmi proti Sežani.

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja