14. mednarodni spust Murskih ladij

Mednarodni spust Murskih ladij se je po nekajletnem premoru znova vrnil na reko Muro. Po Muri so se udeleženci spuščali v soboto, 15. junija, in v nedeljo, 16. junija.

Društvo čolnarjev Dokležovje in Eko udruga Murščak Domašinec sta organizirali prireditev, spust, ki je bil namenjen vsem ljubiteljem reke, čistega in zdravega okolja, druženja in prijateljstva.

Spust se je pričel v soboto v Avstiriji, pri mlinu v Cmureku, in zaključil v nedeljo s prihodom v Domašinec na Hrvaškem. Vmes je bilo organiziranih več postankov vzdolž reke v Avstriji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Župan in podžupan Občine Lendava Janez Magyar in dr. Mihael Kasaš sta skupaj z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Petišovci aktivno sodelovala v spustu. Skupaj z županom Murskega Središča Draženom Srpakom so se v nedeljo spustili po reki in se ob 11. uri ustavili na Benici, kjer je župan Lendave tudi nagovoril udeležence.

Spust murskih ladij po lepotici Muri vsako leto navduši množico ljudi in ljubiteljev reke, ki ji zaradi izjemnega rastlinskega in živalskega sveta številni pravijo kar evropska Amazonka. Pri organizaciji spusta je sodelovalo društvo Mura Adventures iz Lendave.

Foto: Mura Adventures

Besedilo črpano iz najave na lendavadanes.si

[Best_Wordpress_Gallery id=”893″ gal_title=”Spust po Muri 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja