10 let lendavske Gledališke skupine Kofetarji

Gledališka skupina Kofetarji praznuje desetletnico delovanja. To je zagotovo opravičen razlog, da praznujejo. Odločili so se za delovni jubilej, saj nam bodo predstavili novo gledališko igro: Smo, kar smo. Zavedajo se, da bodo na tak način najlepše obeležili jubilejno leto. Čeprav so vsi igralci že upokojeni, so iskreno veseli, da so še vedno zagnani, vztrajni, a tudi radoživi.
Pred desetimi leti so stopili na oder neizkušeni in še danes se po svojih najboljših močeh trudijo ustvariti zanimive gledališke like. Z veseloigrami so našim gledalcem, ob smehu in zabavi, sporočali aktualne zgodbe vsakdanjika, pa tudi življenjske resnice. Verjetno še dobro pomnite njihovo krstno predstavo, komedijo Kofetarji, saj so si po njej nadeli tudi ime gledališke skupine. Sledile so še predstave En hribček bom kupil (2011),Gremo na morje (2014),Oporoka (2016), Smo, kar smo (2018).Radi nastopajo tudi s krajšimi skeči, ki jih skupaj z drugimi skupinami ,enkrat letno, predstavijo na prireditvi Smejmo se s Kofetarji. Od vsega začetka, torej od leta 2008, pa do danes, so v vseh gledaliških predstavah Kofetarjev nastopili Lendavčani: Dragica Larnsak, Mira Unger in Ivo Paušič. Z njimi je začela tudi avtorica večine komedij Olga Paušič. Danes je v skupini že okoli 15 ljubiteljskih igralcev. Večina jih je sodelovala tudi v igrah za najmlajše, seveda pa so v njih nastopile tudi vzgojiteljice lendavskih vrtcev. Njihova gledališka skupina se je poimenovali Kofetarji M (za mlade).Avtorica besedil, predelav in režiserka je bila Olga Paušič. Leta 2010 so uprizorili :Maček Muri in prijateljica Julija ter Sneguljčica malo drugače, leto pozneje Božično darilo, leta 2012 Božičkov pevski zbor, leta 2014 Mojca Pokrajculja, leta 2015 Čigava bo jelka, 2017 Kdo se boji volka.
Najbolj veseli in ponosni so na to, da so po 22.-ih letih gledališkega molka, za odrasle- v slovenskem jeziku, ponovno oživeli gledališko igro v Lendavi.
Čestitamo ob jubileju, z željo, da bi nas še dolgo razveseljevali s svojimi nastopi.

Besedilo: Mira Unger

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja