10. let Foto-Video Kluba Lendava

Foto-Video Klub Lendava letos praznuje svojo 10. obletnico. Začelo se je leta 2008. Med ustanovitelje spadajo Tomaž Galič, Kristijan Jesenovič in  Biserka Sijarič, ki se ponaša z nazivom Artist FIAP, ki ga podeljuje Mednarodna zveza za fotografsko umetnost s sedežem v Franciji. Posebej so ponosni na svojega člana Kristijana Jesenoviča, ki se je prebil na mednarodno foto sceno s svojimi pokrajinskimi fotografijami. Uveljaljavila sta se tudi mlada člana, srednješolca Peter Škrilec in Teo Horvat.

V Ljubljani sta na Fakulteti za elektrotehniko v tekmovanju v digitalni fotografiji pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije dosegla lep uspeh.

Klub trenutno vodi Ladislav Sobočan in šteje 20. članov. Vsa leta so bili brez lastnih prostorov, zdaj pa je klub dobil svoj dom in razstavni prostor v Meščanskem muzeju na Glavni ulici. V uporabo so ga dobili ravno na obletnico svojega delovanja.

Vzpostavljene imajo parterske odnose s kluboma iz Nagykanizse in Čakovca. Skupaj organizirajo fotografske izlete in potujoče razstave. Izpostavili bi fotografske izlete, kot so Moravia, Grad v Sümegu in v Tapolci na Madžarskem, od koder prihajajo z izjemnimi posnetki pokrajine in objektov.

Ob svojem jubileju pa bodo septembra pripravili niz dogodkov, imenovanih Dan fotografije. Ti se bodo odvijali v mestnem jedru med 7. in 9. septembrom. Postavljena bo razstava v mestnem parku, na stojnici si bo mogoče ogledati camero obsuro, foto studio na prostem in delavnice. Obisk znanega hrvaškega fotografa in publicista Petra Sabola ter fotografska delavnica Digifota v prostorih njihovega fotografskega studia, razstava in predstavitev Foto klubov iz Nagykanizse, Čakovca in Lendave, fotografiranje mimoidočih.

Glavni sponzorji prireditve so Občina Lendava, Digifot Lendava, Madžarska samoupravna narodna skupnost Občine Lendava- Lendva Községi MNÖK.  Revija Digitalna kamera pa, kot soorganizator, ki bo na prireditvi v sodelovanju s proizvajalci fotografske opreme razstavljala najnovejšo opremo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja