V lendavski knjižnici predstavili dve knjižni izdaji

V četrtek 13. februarja so v čitalnici Knjižnice Lendava predstavili dve knjižni izdaji, 21. številko revije Lindua in zbornik s spominske konference, ob 130. obletnici izida prvega lendavskega časopisa v Lendavi Alsó-Lendvai Hiradó. Spominska konferenca se je odvila lansko leto.

 Publikaciji je izdala Knjižnica-kulturni center Lendava. Zbornik o časopisu Alsó-Lendvai Hiradó (Dolnje-lendavske novice) je predstavil  urednik, direktor Galerije-Muzeja Lendava Albert Halasz.

Publikacijo so izdali v madžarskem jeziku, pripravljajo še izdajo v slovenskem jeziku. Časopis Also – Alsó-Lendvai Hiradó je prvič izšel leta 12. januarja 1889 in je izhajal ob nedeljah, vse do leta 1919, ko je prenehal izhajati.

Nato je sledila predstavitev revijo Lindua, ki jo je predstavili njen urednik Atilla Pisnjak in drugi člani uredniškega odbora ter avtorji prispevkov. Revija izhaja že trinajsto leto v slovenskem in madžarskem jeziku.

V uredniškem odboru Lindue so Gabriela Zver, Dejan Süč in Lajos Bence.

 

1
Izrazite svoje mnenje

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
bralec Recent comment authors
newest oldest most voted
bralec
Guest
bralec

V teh dveh publikacijah so takorekoč isti prispevki istih avtorjev! Pa kako si lahko dovolijo takšno razmetavanje našega denarja? Sramota.