V Lendavi prireditev ob dnevu madžarske kulture

V Lendavi prireditev ob dnevu madžarske kulture

Včeraj, 19. 1. 2019, je Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava v lendavski gledališki in koncertni dvorani pripravil prireditev ob dnevu madžarske kulture.
Slavnostni govornik je bil Mihael Šooš, direktor Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava. Ta je v svojem govoru poudaril vlogo in pomen kulturnih ustvarjalcev (pesnikov, pisateljev, pevcev, plesalcev, igralcev, vezilj, slikarjev …) za madžarsko narodno skupnost, ki živi v Sloveniji.
Na prireditvi so podelili posebno priznanje Györgya  Zale za kulturo tistim ustvarjalcem, ki so s svojim delom na različnih kulturnih področjih pomembno prispevali k ohranjanju madžarske skupnosti v Prekmurju. Letošnji dobitniki priznanj so: László Herman, Tünde Kovač, Klari Koša in Magda Bažika.
V prvem delu kulturnega programa je z recitacijami nastopil Peter Pal, v drugem delu (po podelitvi priznanj) pa madžarska glasbena skupina Kalaka, ki letos praznuje petdeset let delovanja.

« 1 of 2 »

5
Izrazite svoje mnenje

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JozeJoze Recent comment authors
newest oldest most voted
Joze
Guest
Joze

KUČANOV DIKTAT NAD PREKMURSKIMI MEDIJI.~SOBOTA INFO~..KOPIRAJ IN POŠLI NAPREJ.. Ali Kučan krši svobodo govora ??? vaš konkurent sobotainfo je ta članek že ukinil ni ga več na strani. Baje je poklical sam Kučan Milan ker je bilo preveč negativnega napisano zoper njega in ker po njegovem ukazu v Sloveniji ni več svobode govora vse kar njemu in komunistom (levica) ni všeč je po novem sovražni govor. Bog nam pomagaj Prekmurci se bomo še morali enkrat osvoboditi. Bom vam pa nekaj v prekmurščini navedel ravno iz 17. avgusta 1919 ko je JOŽEF KLEKL prekmurski duhovnik, politik, založnik in pisatelj objavil sledeče:… Read more »

Joze
Guest
Joze
Joze
Guest
Joze

KDO ..SO ..TI ..MADŽARI..SLOVENSKE ..FORME??
TISTI. KI SO SLOVENSTVO ZATAJILI..GONCZ..OPREDELILI SE…IZ SVOJIH POŠTENIH SLOVENSKIH PREDNIKOV ..V ??

70 LET SO ..LAGALI DA SO UGROFINCI..S ??SLOVENSKIMI OBRAZI??
PO RAZKRITJU PA …IZVIR NI ZNAN???
https://drive.google.com/file/d/1_ZVhpyV99br-pStaSuEGFTNkAQ3aFs8r/view?usp=drivesdk