Otvoritev fotografske razstave Moravia

V soboto zvečer sta predsednik lendavskega Foto-video kluba Ladislav Sobočan in direktor GML Dubravko Baumgartner v prostorih Meščanskega muzeja na glavni ulici, odprla fotografsko razstavo Moravia.

Svoje fotografije razstavljajo naslednji člani: Kristijan Jesenović, Sandi Baumgartner, Borut Graj, Peter Škrilec in Ladislav Sobočan.

Od včeraj naprej pa so člani FVK Lendava tudi uradno dobili svoje prostore, v katerih bodo zainteresiranim foto zanesenjakom s svojimi nasveti in vprašanji na voljo ob petkih.

Kristjan Jesenović, član Foto-video kluba Lendava in avtor izbora fotografij je ob razstavi zapisal:

Za to, da bi lahko navdušeni fotograf z ostrim in zahtevnim očesom ustvaril čudovite fotografije, ni potrebno iti daleč. In dokaz tega so danes tukaj pred vami razstavljene fotografije. Češka južnomoravska pokrajina, od Lendave sicer oddaljena le dobrih 400 kilometrov, obiskovalcu ponuja obilje vzvalovanih hribov, širok spekter vabljivih barv in številne privlačne detajle. Fotograf pa bo tam opazil predvsem čiste linije ter razgibane oblike in vzorce. Odprle se mu bodo raznorazne možnosti kompozicije, posebej pa bo ta abstraktna pokrajina v objektivu zaživela ob sončnem vzhodu in zahodu. Ta pokrajina, ki v marsičem spominja na italijansko Toskano, je prekrita z jasno definiranimi nasadi vinogradov, žitaric, oljne ogrščice in drugih poljščin, ki skupaj sestavljajo slikovito celoto. Zanimiva je predvsem za fotografe, ki jih veseli minimalistična krajinska fotografija, ne razočara pa niti tistih, ki se sicer bolj najdejo v drugih zvrsteh. Kako so opisane značilnost v objektiv ujeli člani FVKL  pa cenjene obiskovalce vabim, da se prepričajo sami.

 

Peter Škrilec

Sandi Baumgartner

Kristijan Jesenović

Ladislav Sobočan

Borut Graj

 

3
Izrazite svoje mnenje

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Fotografmalibumbar Recent comment authors
newest oldest most voted
malibumbar
Guest
malibumbar

Kje je FVKL dobil prostore? Ker to ni navedeno.
Ali pa na istem mestu kot je zgoraj omenjena razstava?

Fotograf
Guest
Fotograf

Na istem mestu, kot je razstava.

malibumbar
Guest
malibumbar

Hvala za odgovor. No, potem čestitke. Klub si je zaslužil 🙂