Lendavski urar Anton Štimac

Čas od rojstva do smrti nam meri ura. Ura je eden izmed najlepših izdelkov, ki jih je ustvarila človeška roka. Ura mora nenehno tiktakati in če se ustavi, mora biti na voljo mojster, ki povrne življenje tej vsakdanji spremljevalki našega zapestja.

Če govorimo polpretekli zgodovini našega mesta, se spominjamo tudi središča mesta, natančneje Partizanske ulice, ki je s svojim bogatim življenjem mestu svojčas dajala živahnost in družabnost,na ulici so domovale številne trgovine in lokali, kjer se je lahko kupilo vse. Mednje je spadala tudi urarska delavnica Antona Štimca. Danes so to le spomini generacije, rojene pred osamosvojitvijo naše države.

S pogledom na fotografije podoživljamo neke druge, povsem brezskrbne čase in ljudi, ki jih že dolgo ni med nami. Tako živijo še naprej v naših spominih.

Lendava Partizanska ulica,urar Anton Štimac v svoji delavnici z vajencema in svojima otrokoma. Fotografija je nastala v sedemdesetih letih prešnjega stoletja.
Lendava Partizanska ulica,urar Anton Štimac pred svojo delavnico z vajencema in svojima otrokoma. Fotografija je nastala v sedemdesetih letih prešnjega stoletja.

 

2
Izrazite svoje mnenje

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ferikenebodigatreba Recent comment authors
newest oldest most voted
nebodigatreba
Guest
nebodigatreba

se ga spomnim in bil je dober urar!

Ferike
Guest
Ferike

Imel je majhne, poskakujoče plastične žabe v izložbi 🙂