Je za Lendavo projekt izgradnje rastlinjakov končan?

V Pomurju je zaokrožila novica, da sta lastnika avstrijskega podjetja Herneth Gartenbau s sedežem v Grazu, ki je želelo s partnerskim podjetjem Ikea Europa postaviti nov proizvodni obrat na območju lendavske občine, družbo Green Center Lendava preselila v Mursko Soboto in jo preimenovala v GC Green Center.

Projekt lendavskih rastlinjakov, ki je po obetavnem začetku zašel v slepo ulico, očitno ni našel poti iz nje. Kmetijsko ministrstvo lendavski občini ni dalo potrebnega soglasja za dokončanje postopka prostorskega načrta za rastlinjake, pa tudi vodilni v KG Lendava se niso strinjali lokacijo rastlinjakov, zato očitno ni pomagalo niti lobiranje nizozemskih diplomatov v Sloveniji in ustanovitev konzorcija tujih vlagateljev Grower Consortium, zaradi česar se vse bolj zdi, da v Lendavi ne bomo ugledali rastlinjakov in z njimi povezanih razpisov za nova delovna mesta.

Zakaj sta se lastnika odločila za preselitev v Mursko Soboto in kako se bo zgodba tam razvijala naprej, vas bomo obveščali.

Naslovna fotografija je simbolična.

 

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Je+za+Lendavo+projekt+izgradnje+rastlinjakov+kon%C4%8Dan%3F&url=http%3A%2F%2Flendava-on.net%2Fje-za-lendavo-projekt-izgradnje-rastlinjakov-koncan%2F&via=">">Tweet
23 Shares

Izrazite svoje mnenje

avatar