Fotografija iz leta 1976 in najboljše makaronovo meso

Pisalo se je leto 1976, ko sta v Čentibi delovala vrtec in osnovna šola. Kasneje so podružnično osnovno šolo v Čentibi obiskovali samo učenci 1. in 2. razreda in sicer so zadnji učenci sedeli v učilnicah leta 2007. Danes žal zaradi majhnega števila otrok v zgradbi ni niti vrtca niti šole.

Tako je stavba že dobrih deset let prazna in ko pogledamo šolske fotografije, se spomnimo na šolske dni, ki se jih večina ljudi živo spominja vse življenje.
Danes, v času družabnih omrežij in deljenja fotografij, se lahko hitro povežemo z nekdanjimi sošolci, ki so zapustili rodni kraj.
Eno tako zanimivo zgodbo vam lahko ponudimo tudi mi.

Vse se je začelo z objavo skupne vrtčevske fotografije na Facebooku, ki je nastala leta 1976 pred Čentibsko šolo.
Na njej je več generacij otrok iz tamkajšnjega vrtca. Ker je objava vzbudila lepe odzive nekdanjih sošolcev, je na pobudo Jožeta Čivreja nastalo srečanje pred nekdanjo šolsko stavbo.

Pričeli so se dogovori in iskaje stikov, zelo težko so našli termin, ki bi ustrezal vsem. Dokončni termin srečanja je bila ta sobota.
Vsi razen treh, ki so bili na fotografiji iz leta 1976, so v soboto prišli v Čentibo, tudi tovarišica Magda Bažika. Žal je vzgojiteljica Olga Šiplič letos v visoki starosti preminila. Srečanja se je udeležila njena hči.

Glavna atrakcija srečanja je bilo makaronovo meso, ki je nekoč v naših šolah in vrtcih veljalo za izvrstno malico, po kateri se nam še danes toži.
Ravno makaronovo meso je bilo postreženo v bližnji kleti Jožeta in kar je še najboljše v celi zgodbi, je malico delila nekdanja kuharica Iluška Lazar, ki se je zelo razveselila srečanja.

 

1976
2019

Teta Iluška je po 43. letih spet stregla nekdanje učence.

1
Izrazite svoje mnenje

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
čontoš Recent comment authors
newest oldest most voted
čontoš
Guest
čontoš

Lep dogodek, pohvale inicijatorjem in vsem udeležencem